START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Erika Carlsson


Erika Carlsson photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Intervju med Erika Carlsson

Vem är du?
Jag är en tjej som är 17 år, jag älskar att träna, framför allt att dansa balett. När jag inte tränar så åker jag longboard, är med vänner, lyssnar på musik eller fotar. Hela mitt liv har jag varit väldigt intresserad av min omvärld, och velat uppleva den!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Då tar jag en vanlig tisdag, för alla dagar känns som tisdagar! Jag går upp vid 6 på morgonen, äter havregrynsgröt, fixar mig, tar tåget och tunnelbanan till Skanstull på Söder och går till skolan. När skolan slutar (vid 4) går jag till Danscenter och äter någonting innan baletten börjar, jag dansar från 5-9 på kvällen. När jag slutat åker jag hem igen och sover. Så intressant är min vardag!

Varför ska personer följa din blogg?
För att bli inspirerade att själva göra som jag och åka ett år till USA! Och för att de förhoppningsvis även kommer bli inspirerade av mina bilder, och vilja fortsätta läsa min blogg dagligen för att se vad som händer borta i USA!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
När jag va 12 år hade jag fått hem en katalog från STS och EF om att åka på språkresor och åka som utbytesstudent till alla värdes hörn, och då började jag drömma om att en dag få åka ett helt år till något land och klara mig helt på egen hand.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Först ville jag inte ens åka till USA, jag ville åka till Indien, eller Thailand, men min mamma ville inte att jag skulle åka dit, hon försökte få mig att välja USA, och när jag tänkte efter så är det nog det bästa valet. Framför allt för att jag då kommer få en bra amerikansk engelska, vilket är bra i framtiden. USA känns även som ett ganska säkert kort, det är inte allt för annorlunda från Sverige, och jag kan språket, så det känns som en bra första stor resa på egen hand. Jag valde att inte göra något regionsval då det stänger ute många bra familjer som kanske passar mig bättre än någon familj i just den delstaten jag vill till. Jag är även vegetarian, vilket kan försvåra det för STS att hitta en familj till mig, och om jag då även stängt ute massa delstater så blir det svårt att hitta en familj alls. I början när jag började fylla i alla papper och söka till STS kändes det jätteviktigt att hamna i nån av de “coola” delstaterna, typ Californien eller Florida, och gärna i storstäderna me, som LA eller Miami, men ju längre tiden har gått så har det kännts mindre viktigt. Jag har insett att det inte är vart jag hamnar som är viktigt, utan vad jag gör utav tiden jag har där jag hamnar. Bra människor kommer finnas vart jag än hamnar, och alla platser i världen har sin charm, så jag kommer få världens bästa år vart jag än hamnar!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag inte kommer att trivas i min värdfamilj, eller att de inte kommer trivas med mig. Och att jag kommer sakna min familj i Sverige. Och självklart att jag inte kommer få plats med allt i resväskan!!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att träffa nya människor, lära mig nya saker och lära känna mig själv ännu bättre!

Vad längtar du efter just nu?
Att få min värdfamilj! Så jag vet vart jag ska bo!!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Vegetarian

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Morgonperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Erika Carlsson

Jag tycker livet är för kort för att inte göra det man vill utav det, och uppfylla sina drömmar! Jag har drömt om det här utbytesåret i USA sedan jag var 12 år, och äntligen blir det verklighet! Jag tycker att det är jätteviktigt att resa mycket i livet, så att man kan se med egena ögon att världen inte är så hemsk som den framställs på nyheterna där 90% av alla nyheterna är negativa.
Jag tänker fortsätta resa så mycket jag kan hela livet, och skapa min egena, positiva bild av världen!

sponsorBesök bloggen
Erika Carlssons blogg