START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Fanny Hagberg


Fanny Hagberg photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Tyskland Tyskland flagga
Organisation: Int. Progr.

Intervju med Fanny Hagberg

Vem är jag?
Jag är en 17 årig glad tjej bosatt i staden Växjö i Småland med drömmar bortom landets gränser. Älskar att resa, träna, shoppa och umgås med vänner.

Hur ser en vanlig dag ut för mig?
På sommarlovet skiljer dagarna sig från när det är skola då man slipper plugg mm. Jag sover gärna ut på morgonen, är dock ingen som gillar att sova bort hela förmiddagen utan jag går upp, äter och fixar mig, har ofta inga planer utan de dyker upp under dagen. Det kan bli en runda på stan med vännerna eller att vi är hemma hos någon, en löprunda i skogen eller ett marathon med gamla älskade Gossip Girl avsnitt. Jag är en spontan person, och jag är inte främmande för att åka iväg under dagen eller boka en resa och åka iväg dagen efter, sånt älskar jag!

Varför ska personer följa din blogg?
Jag kommer uppdatera kontinuerligt med allting som händer i mitt “nya liv”, det kommer vara mycket med roliga bilder (när jag får tillbaka min kamera som är på lagning.) Kulturkrockar, skillnader, tips och allt som jag får vara med om kommer jag skriva ned. Dagar då jag är upp över molnen glad som dagar då jag är ner i helvetet deppig kommer jag alltid skriva. Jag vill ge en sann bild av hur mitt liv är. Men skriver främst med tanke på mina kära här hemma och för att jag själv ska kunna kolla tillbaka på min tid i Tyskland. Men det är självklart kul om jag kan hjälpa någon som funderar på att åka iväg, jag vet själv hur jag letade efter bloggar med utbytesstudenter i Tyskland.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Som sagt så älskar jag att resa, olika kulturer, språk och folkgrupper fascinerar mig. Med tanke på hur trött jag varit på skolan och livet som går i samma spår här hemma kände jag att det var dags att komma iväg och uppleva nya saker och man ångrar bara det man aldrig gjorde! Jag älskar utmaningar och jag vill inte tänka tillbaka på min gymnasietid och ångra att jag inte tog ett år utomlands, för det finns det endast vinster på!

Hur funderade du när du valde värdland?
Jag ville till ett land där jag kunde prata antingen engelska eller tyska. Men då engelskan kändes som ett språk som jag i vilket fall kommer lära mig bra i framtiden ville jag satsa på tyskan. Tyska som ämne har jag haft lätt för och jag ville se hur duktig jag var i det i verkliga livet -i landet där människorna kan nästan endast tyska. I och med att Tyskland är ett land jag aldrig varit i kände jag mig också nyfiken på det och har länge velat åka dit bara för och testa mina språkvingar. I och med att landet ligger i Europa blir det lättare att eventuellt träffa de människor jag lär känna, även i framtiden. (Jag önskade dock att komma i södra Tyskland.)

Vilka är de största rädslorna innan du åker iväg?
Först och främst vill jag klara av att hitta rätt på flygplatsen och byta plan själv, om jag klarar det och kommer fram kan jag börja oroa mig för nästa sak, haha.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Allting skulle jag vilja säga. Med nervös förtjusning tänker jag på mig i familjen, i skolan, med nya vänner, osv osv osv….

Vad längtar du efter just nu?
Just nu försöker jag bara leva i nuet eftersom jag trots allt har sommarlov och livet leker just nu, och försöker njuta av känslan att ha så mycket spännande framför mig!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass med chokladbitar!

Politik eller sport?
Politik finns inte på min karta

Michael Jacksson eller Madonna?
Är inget jättefan av nån av dem

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Helst något annat

Morgon eller kvällsperson?
Morgon

Windows eller Mac?
En gång Mac, alltid Mac

Snö eller strand?
sol, bad, STRAND

Hamburgare eller sushi?
En bit av bägge tack!

CommentsKloka ord från Fanny Hagberg

Being happy doesn´t mean that everything is perfect. It means that you´ve decided to look beyond the imperfections

sponsorBesök bloggen
Fanny Hagbergs blogg