START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Frida Grahn


Frida Grahn photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: Kina Kina flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Frida Grahn

Vem är du?
Jag är en 17-årig tjej från Luleå som just gått ut andra året på humanistiska programmet. På fritiden gillar jag att spela gitarr, harpa, sjunga, rita, träna Ashtanga Yoga och spendera tid med mina nära & kära. Nu till sommaren åker jag till Shenzhen i södra Kina för att spendera ett år där som utbytesstudent - något som jag taggar till tusen för!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag vaknar på morgonen och äter frukost (dagens bästa måltid), och drar sen ut på en prommis med hunden eller tränar innan lunch. Sen ritar jag eller pluggar kinesiska, eller gör diverse förberedelser inför mitt utbytesår (som aldrig verkar ta slut!). Om vädret tillåter lägger jag mig gärna på en filt och njuter av ledigheten med en bra bok i handen. Resten av dagen tar jag som den kommer, och den avslutas oftast med ett avsnitt Game of Thrones och så kvällsfika på det.

Varför ska personer följa din blogg?
För att det kan vara är intressant att läsa om hur mitt liv som en 183 cm lång, blond och ljusögd tjej ter sig i den helt annorlunda kulturen i Kina, omgiven av ett främmande språk och en annan livsstil. Jag kan garantera att ni kommer få läsa om missförstånd och kulturkrockar, och om saker som jag ser och upplever. Förhoppningsvis finns det andra där ute som också är intresserade av att åka iväg till Kina! Känn er varmt välkomna och var inte rädd att ställa frågor! :)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Ända sen jag var liten har jag haft ett brinnande intresse för Kina och det kinesiska språket. När jag blev lite större och fick veta att man kunde åka som utbytesstudent till olika länder visste jag på en gång att jag ville göra det. Som utbytesstudent får man verkligen uppleva den genuina kulturen genom att bo i värdfamilj och gå i värdlandets skola. Nu visar det sig att min barndomsdröm håller på att gå i uppfyllelse!

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag funderade aldrig, utan Kina var ett självklart val för mig. Det kan tyckas vara skrämmande att åka till ett så annorlunda land (vilket det också ÄR), men jag tänker att om man ändå ger sig av hemifrån ett år och får chansen att lära sig ett nytt språk flytande så kan man lika gärna satsa stort, haha!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Oj. Själva grejen att resa iväg helt ensam och inte träffa sin familj på ett helt år känns rätt läskigt. Att tvingas kommunicera på ett språk man inte kan så bra känns också skrämmande. Sen håller jag såklart tummarna att allting går bra med visumansökningar och sånt.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att lära mig kinesiska flytande! Tänk vad häftigt. Men också att få smaka på allt vad den kinesiska kulturen erbjuder; att lära känna nya människor, äta god mat eller bara vandra omkring i nya omgivningar.

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar efter att åka iväg såklart! Fast samtidigt känner jag en viss bävan inför att säga hejdå till alla här hemma. Men förutom det mår jag prima ballerina och längtar inte efter något speciellt.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
London

Kött eller Fisk?
Inget, är vegeterian

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Morgonperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Frida Grahn

You miss 100% of the shots you don’t take.

sponsorBesök bloggen
Frida Grahns blogg