START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Fritiof Ingelhammar


Fritiof Ingelhammar photo Utbytesår: 2010-11
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Fritiof Ingelhammar

Vem är du? :)
Jag är en 17-årig kille från goa glada Götet, som själv är lika go och glad. :) Jag älskar att leva livet, upptäcka nya platser och umgås med de allra bästa. De flesta brukar beskriva mig som crazy, skön, random eller “spontan. Jag har tävlingssimmat i många år och gör även det här i USA för mitt skollag. Jag gillar naturvetenskap och teknik, och mitt mål med livet är att jag ska ha gjort något bra för världen innan jag går i graven!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu går jag på Winfield High School i West Virginia, så det är la det dagarna går ut på här. Vakna, äta sin frukost, gå till skolan (ja tro det eller ej, jag går i USA även om det är hela 5 minuter till skolan!), vara i skolan och ha mina klasser, komma hem, softa lite hemma och sen åka till simträningen på kvällen. Det är la en vardag i mitt liv just nu. Helgerna brukar vara lite mer varierade och händelserika dock! :)

Varför ska personer följa din blogg?
För att min blogg är awesome! Jag har fått väldigt många kommentarer av folk som älskar min blogg och sägar att min blogg är den bästa av alla som är iväg just nu! Hehe! Jag brukar ganska ofta slänga in videobloggar som folk uppskattar jättemycket, och framför allt, jag är 100% ärlig och säger precis som jag tycker. :) Sen finns det inte heller så många killar som bloggar om utbytesår, så jag är en av de som faktiskt finns.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag såg en reklam om språkresor i min gymnasiekalender, och kollade upp mer om det. Jag tyckte det verkade jättekul, men när jag kollade upp mer om det hittade jag info om utbytesår och tyckte det verkade så sjukt häftigt! Jag bestämde mig med en gång, berättade för föräldrarna dagen efter att jag ville åka och senare den kvällen var intresseanmälan skickad. ;)

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag vet faktiskt inte… För min var det självklart att man åkte till USA som utbytesstudent, så jag körde nog mest main stream. Men jag är glad att jag valde USA, även om det skulla vara kul att uppleva något annat också. Men jag har resten av mitt liv att upptäcka det! En del av utbytesåret är ju att man vill uppleva “the high school spirit” och där är ju USA land #1. :) Jag valde att inte välja region eller delstat, mest för att det var mer spännande att bara hamna någon stans, plus att jag skulle ha blivit besviken om jag valde något som sen kanske visade sig var dåligt…

Vilka var de största rädslorna innan du åkte iväg?
Jag hade inte så många rädslor, mer funderingar. Jag var hela tiden så excited att åka iväg och var aldrig direkt rädd. Klart att man funderade på hur det skulle bli om familjen, kompisarna eller skolan inte skulle passa en, men jag tänkte aldrig så seriöst på det.

Var rädslorna berättigade?
Njae, jag trivs jättebra i värdfamiljen och med mina kompisar nu, men jag tror ändå jag hade för höga förhoppningar innan jag åkte. Jag trodde att det skulle bli perfekt utan några problem, och tänkte knappt på något “tänk om…”, så när första hemlängtan slog till var det jobbigare än vad det skulle behöva vara. Räkna med att det kommer perioder av saknad och hemlängtan, även om man trivs. Jag trrivs jättebra just nu, men saknar ändå Sverige till och från.

Vad längtar du efter just nu?
Närhet! Det är på ett annat sätt i USA. Hemma går jag runt och kramar och gosar med mina kompisar, fast man gör inte riktigt det här. Samma sätt med min värdfamilj, de är inte lika gosiga som min riktiga familj. Så längtar jag ju såklart efter mina svenska vänner och min svenska familj. En annan sak jag längtar efter är min 18-årsdag i juni och alla svenska fester som väntar mig i sommar (amerikanska fester går inte att jämföra med svenska…).

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller sandstrand?
Snö

Hamburgare eller sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Fritiof Ingelhammar

“Ingenting är omöjligt, allting går om man bara vill!”

“What happens in Vegas, stays in Vegas!”

“Mama always said, life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get.”

sponsorBesök bloggen
Fritiof Ingelhammars blogg