START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Hanna Thunegard


Hanna Thunegard photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: YFU

Intervju med Hanna Thunegard

Vem är du?
Jag heter Hanna och är en glad och ganska envis brunett från Stockholm. Just nu går jag andra året i gymnasiet på sam-ekonomilinjen. Jag är 17 år och har bott med min familj i Stockholm i nästan hela mitt liv. Jag trivs bra här men jag känner att det är dags för mig att testa på något nytt och upptäcka nya saker, människor och platser.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Oj, en vanlig dag… Just nu börjar skolan lida mot sitt slut så mina dagar går mest ut på att vakna, vara i skolan och sen hänga med vänner, gå promenader och kolla på bra tv-serier. Ganska slappa och sköna dagar med andra ord vilket är superhärligt eftersom jag har pluggat väldigt mycket de senaste läsåren.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag vet själv hur roligt det är att inspireras av andras bloggar och jag hoppas få människor att återvända till min blogg genom att blogga ärligt och personligt varvat med massvis av bilder. Jag är oerhört taggad inför mitt utbytesår och tänker göra det mesta av det, det kommer synas i min blogg!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag kände att jag ville ha en förändring. Jag älskar Sverige och mitt liv nu men jag har i flera år bläddrat i utbyteskatalogerna då de dimper ner i brevlådan och när jag fick chansen insåg jag hur mycket jag skulle ångra mig om jag inte tog den.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA var det självklara valet för mig eftersom landets kultur har lockat mig så länge jag kan minnas. Jag vill uppleva den amerikanska vardagen, High School-spiriten, att bli grym på engelska och mycket, mycket mer – därför kändes USA rätt för mig. Med YFU gör man inga särskilda regions- eller delstatsval så jag hade ingen aning om var jag skulle hamna när jag skickade in min ansökan.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Just nu tänker jag på att det ska bli jobbigt att säga hejdå till nära och kära. Under själva utbytesåret är jag rädd för att jag ska känna mig ensam men jag är säker på att det mesta handlar om min egen inställning.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser fram emot nästan allt eftersom allt som händer kommer vara en del av min upplevelse. Vardagen – att gå i en amerikansk high school, vara med i skollag och få nya roliga vänner. Att äta den amerikanska maten och uppleva en ny kultur – ja listan kan göras hur lång som helst.

Vad längtar du efter just nu?
Sommarlov. Jag ser jättemycket fram emot en rolig sommar med vänner och familj. Och sen självklart att få sätta mig på planet och åka iväg till USA (även om det samtidigt känns jätteläskigt), det går inte en dag utan att jag längtar.

Kommentarer

1 Sara on Jul 15th, 2012 said:
Tack!Tro mig njag har njutit se5 av dessa he4rliga dagar! Ff6r min del blir det till att plssya med bebissaker ff6r att SEN inta godisske5len och soffle4ge! Hoppas ni fe5r/har det trevligt! kram
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Ojoj vad svårt. Helt olika saker, kan verkligen inte välja, är intresserad av båda.

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll, mest för att jag inte har någon erfarenhet av amerikansk football än.

Coca Cola eller Fanta?
Coca cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsmänniska

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand!!!

Hamburgare eller sushi?
Sushi (fast egentligen älskar jag ju båda…)

CommentsKloka ord från Hanna Thunegard

Jag har insett hur viktigt det är att försöka se det positiva i tillvaron. Att ta vara på de där små härliga stunderna i vardagen, en fika med en vän eller en solig dag, för de gör verkligen tråkiga dagar roligare. Alla dagar kan inte vara de bästa men alla dagar innehåller något bra kan man säga.

sponsorBesök bloggen
Hanna Thunegards blogg