START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Hannah Nilsson


Hannah Nilsson photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Hannah Nilsson

Vem är du?
Jag är en snart 18-årig tjej som bor i en liten håla norr om Stockholm. Jag älskar djur i alla former (förutom spindlar och småkryp för de äcklar mig.. haha) och har själv tre katter. På fritiden gillar jag att läsa, rida, umgås med vänner och lyssna på musik och ett av mina största intressen är fotografering och jag är besatt av tv-serier. Jag är motiverad, envis, en aning bossig, optimistisk och självsäker. Jag går snart ut tvåan på Tibble Gymnasium med inriktning Sam - Media, och ska till hösten spendera mitt utbytesår i Clovis, California.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig vardag vaknar jag runt halv sju eller kvart i åtta beroende på hur mitt schema ser ut. Jag gör mig iordning och går sedan ner för att äta frukost om jag hinner, innan jag stressar till tåget för att åka till skolan. Väl där flyter dagen på trots alla tråkiga lektioner och jag umgås med mina underbara vänner. När jag kommer hem brukar jag antingen plugga, sitta vid datorn, kolla ikapp alla serier jag missat och/eller läsa böcker tills jag går och lägger mig, vilket nästan alltid blir senare än planerat.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag kommer att försöka uppdatera så ofta jag kan när jag väl åker iväg på mitt utbytesår och jag kommer försöka dela med mig av mitt nya liv i både bilder och text. Jag har själv läst årets (12/13) utbytesbloggar nästan från början av deras år så jag vet hur det känns att vara blivande utbytesstudent och det är inte så kul att hitta bloggar som knappt uppdateras eller som nästan bara innehåller text. Jag kommer, liksom nu, försöka variera mina inlägg med både vardagsinlägg och tips, tankar och åsikter, och lite roligheter m.m för att hålla intresset uppe.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det hela har egentligen sin grund i ett intresse som började redan när jag gick i åttan, men det var mer en tanke än någonting annat. Jag trodde aldrig att jag skulle få åka så jag tänkte inte mer på det. Det var inte förrän i höstas som tanken kom tillbaka och när jag pratade med min kompis som också var lite intresserad av att åka utomlands snackades det först om språkresa till England men det hela utvecklades senare till tankar om ett utbytesår och tillslut tog vi mod till oss och frågade våra föräldrar. Mina reagerade väldigt positivt och jag är så otroligt tacksam att de låter mig göra detta, hur cheesy det än må låta haha. Min kompis fick förresten också åka och hon ska till Nya Zeeland!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA har alltid varit ett självklar utbytesland för mig, jag hade aldrig ens tänkt på något annat så det var inte så svårt att välja. Jag ångrar fortfarande inte mitt val då jag har velat detta i flera år. Jag valde att inte göra något regionsval då jag ville att sökandet efter familj skulle ske över hela landet och inte begränsa det till ett specifikt område. Att jag sen hamnade i Kalifornien gjorde mig lite chockad först men jag tror det kommer bli hur bra som helst!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att min sommar inte kommer bli lika bra som jag hoppats, att min katt kommer dö medans jag är borta, att välkomstfamiljen inte är bra eller att jag hamnar där men inte trivs, att skolan är dålig, att jag inte kommer med i någon av skolans alla sporter (för det vill jag verkligen!). Jag har egentligen inte tänkt så mycket på vad som kan hända, utan jag försöker att istället fokusera på allt som kan gå bra.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Soft Landing Camp i New York, att möta familjen för första gången, första skoldagen, skaffa nya vänner, alla skolevent och att slippa snö. Att få gå på prom och uppleva high school spirit. Finns så mycket att jag knappt kan välja!

Vad längtar du efter just nu?
Att få permanent familj, sommar och massa planer med underbara vänner, att fylla arton, varma nätter, skolavslutning, sovmornar, spendera en vecka på mormors landställe i Värmland, att stå där på Arlanda och veta att snart börjar mitt nya liv, och lite till.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Midsommarafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Landsbygd

CommentsKloka ord från Hannah Nilsson

A great way to learn about your country is to leave it.

Follow your dreams, they know the way.

Be yourself; everyone else is already taken.

sponsorBesök bloggen
Hannah Nilssons blogg