START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Heidi Nylund


Heidi Nylund photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Mexico Mexico flagga
Organisation: Rotary

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Heidi Nylund

Vem är du? :)
Jag är en finlandssvensk tjej på 16 år som nu till sommaren åker till Mexico ett år. På min fritid tränar jag karate 3 gånger i veckan, har gult bälte för tillfället, och åker med jämna mellanrum på läger inom Finland men också utomlands . Jag ska nu också gå en dykarkurs och ta dykarcertifikat. Dessutom går jag en nybörjarkurs i spanska. Jag älskar att resa och har besökt många olika länder. Nu är det snart dags igen :)
Jag beskrivs ofta som den glada, äventyrliga och omtänksamma personen som bryr mig om andra, försöker hålla hälsan på topp och ständigt söker nya äventyr.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
(Jag beskriver en tisdag, eftersom måndag är rätt händelselös.) Jag stiger upp ganska tidigt, eftersom jag är morgonmänniska och inte gillar att stressa på morgonen. Åker så småningom med buss till skolan och spenderar hela halva dagen där. Efter skolan åker jag hem tjugo minuter före tre och tar mig ett mellanmål för att sedan försöka mig på några läxor. Klockan sju bär det av tillbaka till skolan men i ett annat syfte, jag har nämligen karateträning i skolans gymnastiksal. Där sparkar jag och slår mina vänner i en och en halv timme och sedan åker jag hem. Väl hemma tar jag en dusch, något att äta och sitter troligtvis en stund framför datorn. Senare går jag upp på mitt rum och stretchar, läser lite och somnar.

Varför ska personer följa din blogg?
De som vill läsa om ett år i ett så exotiskt ställe som Mexico ska följa min blogg. En av mina stora passioner är att skriva, lite om allt möjligt. Det jag kommer att tänka på helt enkelt. Min blogg är en kombinerad utbytes- och vardagslivsblogg, så lite allt möjligt kommer att dyka upp där.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
En sommardag satt jag på bryggan med min pappa och diskuterade Rotary överlag (farsan är nämligen rotarian.) Vi kom in på att det var möjligt att åka som utbytesstudent med Rotary. Tanken verkade först helt absurd. Hur i hela världen skulle jag kunna spendera ett helt år utomlands? Men tiden gick och jag kunde inte släppa tanken. Tänk vad häftigt det vore ändå, tänkte jag. Jag började surfa på nätet och ju mer information jag fick desto säkrare blev jag på att det här är det jag vill göra, det här behöver jag just nu. Här i skrivande stund sitter jag nu och fantiserar om hur det kommer att bli.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag har själv ställt diagnosen att jag lider av beslutsångest när det gäller sådana här val. Först var USA ett klart kort men när jag började tänka efter så ville jag till något mer exotiskt. Detta innebar att jag besökte Google maps dagligen, lät mig inspireras av klipp på YouTube och olika bloggar. När jag fick hem pappren där jag skulle skriva mina önskemål så visste jag att jag ville lära mig spanska under mitt år. Detta resulterade i att jag slutligen valde Mexico och hoppas nu från botten av mitt hjärta att det var rätt val.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Min största rädsla är att inte kunna göra mig förstådd. Språket kommer nog att vara lite knaggligt i början men det ska nog ordna sig, förhoppningsvis. Jag är också lite nervös inför hur människorna kommer att möta mig och om jag kommer att få någon hemlängtan.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser framemot att få mitt livs äventyr. Nya människor, ny kultur och nya upplevelser på alla sätt. Jag hoppas jag kommer att lära mig prata spanska och att möjligtvis få dyka i Mexicos världsberömda dykarvatten.

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar mest efter att få gå på Rotarys första info-möte angående utbytesåret för att få träffa de som ska åka och före detta utbytisar.

Kommentarer

1 Ravi on Jul 14th, 2012 said:
Hej!Vilka fina bilder. Det ser ut som om ni har tur med ve4dret. Jag och baernn ska ev te4lta i Kivik i helgen, beroende pe5 ve4der och vind. Vill se5 ge4rna besf6ka loppisen i Simrishamn pe5 lf6rdag :-)Spe4nnande, sist jag te4ltade var nog ff6r ca.20 e5r sedan. Vi ska besf6ka goda ve4nner som brukar te4lta i Kivik varje sommar.Ha det se5 gott!Kram Linda
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksso

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Morgonperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller sushi?
Sushi

Katt eller hund?
Katt

CommentsKloka ord från Heidi Nylund

Jag ångrar hellre något jag gjort än något jag inte gjort.
“And in the end, it’s not the years in you life that count, it’s the life in your years.” // Abraham Lincoln

sponsorBesök bloggen
Heidi Nylunds blogg