START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Helena Frestadius


Helena Frestadius photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: NWSE

Intervju med Helena Frestadius

Vem är du?
Jag är en positiv, ambitiös och pratglad person som älskar att träffa nya människor. Bor i Sundsvall och har precis gått ut nian. Blev antagen på Naturvetenskapsprogrammet på Skvadern där jag kommer gå tre år efter mitt utbytesår.
Jag är gymnast sedan nästan 9 år tillbaka så större delen av mitt 16-åriga liv i gymnastikhallen. Andra intressen är musik och fotografering.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag kliver upp alldeles försent, äter frukost och drar mig mot skolan. När skolan slutar åker jag oftast hem och försöker plugga men fastnar för det mesta vid datorn istället. Efter middagen tränar jag gymnastik några timmer och när jag kommer hem händer det väldigt ofta att jag måste plugga eftersom jag alltid gör det i sista sekund. Sitter annars gärna uppe på natten och pluggar eller “slösurfar”.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag kommer att lägga upp mycket bilder och skriva om hur det är där borta på andra sidan jorden. Så om man också är intresserad av att åka som utbytesstudent, är nyfiken på hur det är att bo i USA, gillar att kolla på bilder eller om man helt enkelt bara vill veta hur jag har det på mitt livsäventyr så tycker jag absolut att man ska läsa min blogg. 

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
När jag var 6 år bodde en tjej från Australien hemma hos oss i ett halvår, sedan dess har jag alltid velat åka. När jag fick veta att mamma också hade åkt som utbytesstudent när hon var yngre, kändes det helt självklart att jag också skulle åka. För om hon hade klarat det så är det ju självklart att jag också kommer klara det.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag valde egentligen mer en familj istället för område. Eftersom min familj har mycket släkt och vänner på västkusten i USA, så kändes det självklart att jag skulle åka och bo hos dem. Alltså blev det Seattle i Washington.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag har “packnings-panik” och har inte en blekaste aning om hur jag ska få med mig alla saker utan att åka på övervikt. Största rädslan när man väl är där, är nog att man inte skulle få några kompisar och att behöva vara själv hela tiden. Men så blir det förhoppningsvis inte!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser fram emot att träffa massor med nya människor, lära mig språket, uppleva det “typiska amerikanska kulturen”, gymnastikträningarna, skolan (ja, faktiskt!) och att få umgås med min värdfamilj. I princip allting alltså.

Vad längtar du efter just nu?
Att få komma dit och träffa min värdfamilj och kunna säga att USA också känns som “hemma” för mig. En liten extra grej som jag längrat till är att jag ska åka till Hawaii med min värdfamilj på sportlovet, så det längtar jag som en tok till!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Ben&Jerry’s chokladglass!

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
American Football

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Stranden

Hamburgare eller sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Helena Frestadius

Go all-in, ta varje chans och gör ditt allra bästa. Då har du gjort allt du kunnat och mer kan man inte begära.
“Sikta mot stjärnorna så når du trädtopparna.”

sponsorBesök bloggen
Helena Frestadiuss blogg