START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Henrik Engqvist


Henrik Engqvist photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Henrik Engqvist

Vem är du? :)
Jag är en kille på 17 år, fyller 18 under mitt utbytesår och jag går första året på gymnasiet. Jag bor i en villa i en förort till Stockholm. Jag spelar fotboll och gillar även att kolla både på fotboll och hockey, är en stolt Djurgårdare. Jag gillar att umgås med kompisar och vara ute i solen och bara ta det lugnt. Jag tycker även att det är sjukt kul att fiska och det brukar jag göra med en kompis, min farfar och min pappa. Mitt utbytesår kommer att vara i Terre Haute, Indiana.

Hur ser en vanlig dag ut för dig just nu?
Nu när det är sommarlov så går jag upp vid 11, käkar frukost och kollar på tv. Efter frukosten så är jag antingen med polare, ute och springer eller så bara njuter jag av att det är lov och att jag kan göra vad jag vill. De flesta kvällarna är det fotbollsträning och ibland efter träningarna kommer det över några polare för att lira xbox eller kolla på film.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag tycker att folk ska följa min blogg för att kunna läsa om hur det är att vara utbytesstudent i Terre Haute, Indiana och få veta hur livet är där. Det verkar inte heller vara speciellt många killar som har en blogg för sitt utbytesår, därför kan det vara roligt att läsa hur en kille har det där borta i USA.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min kompis syster var iväg 2009-2010 har jag för mig och det gjorde att både jag och min kompis blev intresserade och sen blev jag bara mer och mer taggad. Helt plötsligt så hade jag varit på intervju, blivit antagen och börjat betala, så allting gick rätt så snabbt också. Jag vill också uppleva hur det är att bo i ett annat land och hur det är att gå i skolan där.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag har alltid velat åka till USA för jag tycker att det verkar som ett coolt och intressant land och de har mycket att erbjuda. Jag valde inte något regionsval eftersom att det är viktigare att få en bra familj som man ska tillbringa ett helt år hos.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Den största rädslan jag har är att det ska hända något med någon som står mig nära här hemma medan jag är där borta. Det är det absolut värsta som skulle kunna hända.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser mycket fram emot EF-camp som är om 1 månad. Jag har pratat med min värdpappa och han sa att vi troligtvis kommer åka till Las Vegas över jul så det ser jag såklart också fram emot. Men egentligen ser jag ju fram emot precis allting med hela året eftersom att det kommer bli det bästa året i mitt liv.

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag efter att åka på EF-camp, det är inte alls långt kvar dit.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport!

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Morgon

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand!

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Henrik Engqvist

Ett ord jag tycker är otroligt klokt: Djurgården!

sponsorBesök bloggen
Henrik Engqvists blogg