START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Ida Åsén


Ida Åsén photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Intervju med Ida Åsén

Vem är Ida Åsén?
Jag är en 17 årig tjej från de norrländska skogarna, närmare bestämt Gällivare. Som gillar att vara uppe alldeles för länge och älskar att sova. Går Naturvetenskapliga linjen med en underbar klass. Fritiden består mest av kompisar och att träffa nya människor. Gillar att skratta en hel del, att rita, baka och fota så det hoppar det in i bloggen då och då. Lever ett ganska “normalt” liv om man vill se det så.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu jobbar jag på dagis, hinner med mycket kompis häng och sömn. Det händer inte så mycket. Går mest i väntans tider då det är sommarlov.

Varför ska personer följa din blogg?
Inget tvång men följ om du känner för det. Om du följer den får du höra min historia om mitt år i USA. Det är inte alltid lätt att vara utbytesstudent med alla dalar och toppar, så i bloggen kan ni höra mina tankar om det och följa vad jag gör, och hur jag utvecklas. Vill gärna vara till hjälp och inspiration för de som åker nu till hösten och för de som funderar på att åka iväg.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag hittade en blogg som jag började följa och sen fick jag tankar om att jag också ville åka iväg och på den vägen är det. Ångrar verkligen ingenting idag, allt känns så rätt!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA var alltid det självklara valet. Jag ville komma till något varmt, då jag nästan lever med snö 8-9 månader om året, men lite annorlunda ställe så det blev Georgia i första och sen ser vi vars livet tar mig. Kan hamna på något helt annat ställe.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Det är väl mest att lämna alla vänner och familj, har alltid haft svårt för att säga hejdå. Att jag inte ska få familj, att allt ska gå åt pipsvängen eller att jag inte alls ska trivas. Är supernervös över resan och bagaget och allt sådan, men är verkligen redo för det här. Hade kunnat åka idag! :)

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att bo i en annan familj under ett år, att gå på High School, Att knyta kontakter och få nya vänner. Maten, shoppingen.. allt!

Vad längtar du efter just nu?
Värme, träffa min värdfamilj, alla nya uppleverser och allt som hör till det. Och framför allt att få min PLACERING!!!!! Vill veta vars jag ska bo! :)

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Ingen av dom

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Båda

Hamburgare eller sushi?
Kanske hamburgare

CommentsKloka ord från Ida Åsén

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.

sponsorBesök bloggen
Ida Åséns blogg