START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Ida Mårtèn


Ida Mårtèn photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Ida Mårtèn

Vem är du? :)
Jag är Ida Mårtén, en tjej på 16 år som kommer från Västerås. Just nu går jag första året på Rudbeckianska Gymnasiet och pluggar där på en naturvetenskaplig linje. Efter nästa sommar åker jag till andra sidan av Atlanten för att gå ett år på ett Amerikanskt high school.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag går upp vid 6, äter frukost och gör mig iordning för skolan som vanligen håller på mellan 8.30-16. Efter skolan är jag antingen med mina kompisar eller gör läxor. Ibland tränar jag också eller så sitter jag bara hemma och fixar med allt som behövs för att kunna åka till USA.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag under mitt utbytesår kommer skriva allt som händer mig, bra och dåligt, och för att det kan vara roligt att ta del av hur jag tycker det är att uppleva ett år i USA. Förhoppningsvis kanske någon annan bli inspirerad och vill åka iväg!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag bestämde mig för att jag skulle åka som utbytesstudent för flera år sen, så fort jag fick reda på att man kunde göra det. Innan jag visste att det fanns så vill jag åka iväg på språkresa, jag har alltid velat åka iväg till USA och uppleva hur det är att bo/vara där. Jag har fått mycket inspiration från andra bloggar jag har läst och blev då ännu mer sugen på att åka!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Just USA har alltid varit självklart att jag ska åka till, jag aldrig ens funderat på att välja ett annat land. Jag har kollat upp de olika staterna som finns och kommit fram till det jag tycker låter bäst och valt topp tre. Jag vet att många inte har gjort ett regionsval, men jag ville göra det för jag tycker att de staterna jag valde lät bäst. Det jag valde: 1. Arizona 2. Nevada 3. Idaho.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag tror det jobbigaste när jag är där kommer vara hemlängtan. Jag är en mycket hemmakär person, men jag tror absolut att jag kommer klara av mitt år i alla fall. Det jag just nu är mest orolig för är att något ska gå fel och jag inte får åka, eller att ingen familj kommer välja mig, men det kommer säkert gå bra!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser fram emot att få uppleva USA under högtider då jag har hört att dom gör det mycket större där viket jag tycker låter underbart! Jag ser också fram emot att få börja skolan och känna på high school spirit och få prova på att vara med i ett skollag. Jag tycker också att shoppingen ska bli kul, att få gå i alla nya butiker som tex. Victorias Secret och forever21.

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag efter att få en familj så att det känns mer verkligt och så att jag kan ställa in mig på vart jag ska åka. Jag längtar också mycket till Soft Landing Camp i New York, jag tror det kommer bli grymt!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Coca cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Ida Mårtèn

Ta chansen, allt går bara man vill!

sponsorBesök bloggen
Ida Mårtèns blogg