START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Isabella Sala


Isabella Sala photo Utbytesår: 2010-11
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Isabella Sala

Vem är du? :)
Jag är Bella, bor vanligtvis i Stockholm, är något av en storstadstjej! Jag älskar att spela basket och jag älskar matte! Haha, min idol är David Beckham och Albert Einstein! Jag älskar mina vänner, och de älskar mig! Är i USA i år, ska vara här i 8 månader till, och jag skämtar inte när jag säger att det är helt sjukt underbart och exakt som i filmer! Min mamma är från Sverige, och min pappa från Italien, så jag kan snacka båda språken och älskar somrarna i Italien!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har sedan jag var liten älskat att inte vara hemma:D Min mamma var utbytesstudent och pratade väldigt mycket om det, så jag började fundera och insåg att det var något jag verkligen ville göra! Började snacka med folk om det och blev mer och mer “in to it”, blev lite besatt av allt som hade med High School och göra, tittade på filmer och drömde mig in i dem och sådant, så jag var stensäker på att jag ville åka och uppleva något nytt och så coolt!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag var inne på USA från första början, det är USA man ser i alla filmer, det är USA som har det riktiga “High School” och USA är det enda land med den underbara coola amerikanska engelskan! Jag gjorde inget regionsval, för det spelar ingen roll har jag insett vart i USA man hamnar, för USA är USA överallt! Jag bor i en liten by i Nevada, med 800 invånare, och det är så perfekt det skulle kunna bli!

Vilka var de största rädslorna innan du for iväg?
Att inte hitta någon att sitta med på lunchen första dagen i skolan var min första rädsla jag hade, sedan hade jag olika panikrädslor på vägen, så som att min familj inte skulle komma och hämta mig, eller att jag inte skulle förstå något så de alla skulle tycka jag var dum i huvudet:D Men de två sista var timmarna innan jag kom fram, när jag bara gick igenom varenda liten del av det!

Var rädslorna berättigade?
Inte alls, första dagen i skolan visste de flesta redan vem jag var, och alla var otroligt trevliga! Folk frågade från alla hörn om jag ville sitta med dem och de var så trevliga och ställde massor av frågor om Sverige och mitt “vanliga” liv. Mina panikrädslor var inte berättigade heller, familjen stod med skyltar direkt vid flygplans dörrarna och om jag inte förstod något så var alla mer än villiga att vända ut och in på sig för att förklara!

Var det enkelt att komma in i engelskan?
JA! haha, det var verkligen inte svårt alls, jag menar, vi från Norden är rätt bra på engelska redan innan, men efter 2 veckor var det engelska som gällde! Hade svårt att hålla isär språken när jag pratade med min familj i Sverige efter bara 2 veckor! Det är fortfarande ord jag inte riktigt förstår, men jag lär mig nya grejer varje dag!

Vad är den största skillnaden mellan den svenska och amerikanska skolan?
Allt:D haha, nej men otroligt mycket, jag har samma lektioner varje dag, jag får inte lämna skolan på raster och sådant. Varje morgon sätter vi vår högra hand på hjärtat och säger the Pledge of legiance, som är ett tal eller vad man ska kalla det där man svär trogenhet till USA. Skollunchen är hemsk, men man vänjer sig, till skillnad från i Sverige behöver vi betala för den, men det är typ två dollar om dagen eller så. Kvalitet i skolan är inte så viktigt, säg att jag har en uppsats värd 70 poäng, då kanske själva uppsatsen är värd 30, om du har en frontpage 10, om du har en källförteckning 10, har du den i alfabetisk ordning 10 och så vidare, de läser knappt vad du skriver. De har mycket mer regler än på en normal svensk skola, men alla kommer undan dem utan problem, kommer de på en med att bryta regler kan man få en “fine”, böter! 

Vad längtar du efter just nu?
Haha, egentligen inget, eller självklart saknar jag min familj och vänner, men jag längtar inte så mycket efter något att jag inte vill vara här! Sen är det småsaker man saknar, som den svenska chokladen, hersheys är inte det bästa:D Kör på Willy Wonkas om ni ska äta choklad här:D Annars är det inte mycket man längtar efter, för man hinner knappt prova allt nytt!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jackson

Fotboll eller Amerikansk football?
Sen en månad tillbaka måste jag säga Amerikansk Fotball

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kväll

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller sandstrand?
Strand

CommentsKloka ord från Isabella Sala

Om du någonsin blir ledsen, skaffa en burk nutella och en sked, och börja ät! Jag garanterar att du blir glad igen!

sponsorBesök bloggen
Isabella Salas blogg