START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Jenny Biesért


Jenny Biesért photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: AFS

Intervju med Jenny Biesért

Vem är du? :)
Jag är en glad, utåtriktad tjej med mycket energi som är född våren 1995.  Just nu gå jag första året på Naturvetenskapsprogrammet i en liten stad i Småland som heter Ljungby. På fritiden springer jag både bana och terränglöpning. Självklart umgås jag en hel del med mina vänner och de stackarna lider av mitt tjat om USA. Jag tycker inte om godis särskilt mycket men jag älskar glass!!! Jag har två härliga hundar och den ena har en egen huvudkudde i min säng.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Klockan ringer 6.35 och fem i sju lyckas jag kravla mig upp. När jag har ätit, gjort mig i ordning och plattat luggen cyklar jag till skolan. När jag väl kommer fram är den sned, luggen vill säga. I skolan är det alltid samma stuk, lektion efter lektion och mellan dessa plågar jag mina vänner med USA eller bara annan information. Efter skolan cyklar jag hem till mormor och morfar och går sedan hem med vovvarna. Väl hemma gör jag läxor och sedan sticker jag ut och springer med min granne/bästis.

Varför ska personer följa din blogg?
En bild säger mer än tusen ord. Därför försöker jag alltid att ha bilder med i inläggen. Ute i USA kommer jag att springa cross country samt track och för sportintresserade kommer man kunna följa hur det är att idrotta i USA.
Genom att läsa min blogg kommer man kunna se hur det är att leva i USA och jag hoppas kunna få hjälpa andra att våga ta steget att bli utbytesstudent. Därför kommer jag alltid att svara på eventuella frågor (så länge det är riktiga frågor…)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
För snart fem år sedan var min storasyster utbytesstudent i USA, Texas. Hon hade det helt fantastiskt och fick vänner för livet som har varit och hälsat på oss här i Sverige. Hon kom dessutom väldigt nära sin värdfamilj som hon fotfarande har kontakt med och de har varit och hälsat på oss i Sverige också.
Dessutom vill jag kunna förbättra min engelska och uppleva High School livet och att idrotta i USA.
Jag älskar högtider som jul och tänk att få fira den i USA där allting inte är lagom men även högtider som Thanksgivig och Halloween!
Jag vill utvecklas och växa som person och få nya erfarenheter och som tur är har jag föräldrar som låter mig uppleva detta äventyr.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag hade bestämt mig från början att åka till ett engelsktalande land och bland dem som fanns att välja mellan passade USA bäst. Jag vill som sagt uppleva hur det är när allting inte är lagom men även idrotta i USA.
Med AFS kan man önska flygplats och därefter kan man komma till några olika stater. Jag valde att landa i LA (LAX), Kalifornien och jag kan då komma till Kalifornien, New Mexico, Nevada, Colorado, Arizona eller Hawaii. Jag har nyss fått veta av min organisation att just nu letar AFS värdfamilj till mig i västra USA. :D

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
* Att mina ansökningsbrev inte beskrev mig rätt.
* Att jag inte kommer att trivas med min familj.
* Att min resväska av misstag kommer bort på flygplatsen.
* Att jag går vilse på flygplatsen och missar mitt plan.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser fram emot att få lära känna nya människor och få nya erfarenheter och upplevelser. Att få gå i High School är jättespännande och kommer att bli en otrolig upplevelse. Jag ser väldigt mycket fram emot att få var del av cross country och track laget och att få delta i stafetter och få känna lagkänslan. Jag ser fram emot näst intill allt!

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar efter att få reda på min värdfamilj, AFS lägret och att få börja packa inför USA och flyga iväg!! :D

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Har aldrig sett en amerikansk fotbollsmatch så Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller sandstrand?
Strand

Hambugrare eller sushi?
Hambugrare

Jacob Black eller Edward Cullen?
Jacob Black

CommentsKloka ord från Jenny Biesért

”Varför vila när man kan kämpa ännu mer?”
”Det blir vad du gör det till.”
”Allt är möjligt så länge du tror på dig själv”

sponsorBesök bloggen
Jenny Biesérts blogg