START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Johanna Hedlund


Johanna Hedlund photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Nya_zeeland Nya_zeeland flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Johanna Hedlund

Vem är du?
Ja vem är jag.. Jag är en 17 årig dalkulla som älskar kläder och skor.  På fritiden är jag drilltränare för 8-9 åriga tjejer, spelar klarinett och är scout. Jag är lite kärringen mot strömmen och vill jämt sticka ut och inte göra som alla andra vilket resulterar i att jag ÄLSKAR att förvåna folk, och lyckas alltid efter som jag till vardags springer runt i högklackat och fina kläder men när jag är med scouterna är det kängor och scoutunifrom som gäller. Att vara i skogen är det bästa jag vet, hajker, läger, you name it. Jag är också uppvuxen i en galet musikalisk familj så musiken har alltid varit en självklarhet och det är, tillsammans med scoutingen, ett av det roligaste jag sysslar med. Drill har jag sysslat med i.. 10 år kanske, och har nu själv slutat med det men är tränare. Det är väldigt krävande men man får väldigt mycket tillbaka och man har galet roligt ihop med småtjejerna jag tränar.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig vardag.. Jag sätter klockan på halv sju snoozar i en evighet och skyndar iväg till skolan (oftast) till åtta. Trippar runt i skolan tills dagen är slut åker sedan hem och då pluggar jag/spelar klarinett/tränare/scouting/vänner, beror på vilken dag det är. På kvällen kollar jag oftast på serier och umgås med familjen.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag åker till Nya Zeeland! Jag menar hur många på en skala gör det? Jag kommer skriva om allt, vad jag gör, vad jag inte gör, känslor (dåliga och bra). Jag vill uppmuntra folk till att åka till något annat ställe än USA (inge illa menat det är ett fantastiskt land), men om man jämför oddsen att hamna på NZ, eller Ecuador, eller Argentina.. osv. när man är ute och reser senare i livet är ju betydligt mindre än att man åker till USA.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Ja.. jag gör allt som min storebror gör, heh.. Så när han hoppade på flyget till USA för 3 år sedan så visste jag att det här måste jag också göra!

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Först var jag inne på USA (förvånande) men sen tänkte jag, jag har redan varit där, lite; been there done that, sedan kände jag också att det var dags att sluta härma min bror hela tiden, tidigare nämnt så älskar jag också att sticka ut och jag har dessutom alltid drömt om att se NZ. Så varför inte åka dit i 10 månader tänkte jag då! Så efter mycket tjat på föräldrarna så blev det så! :D

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Efter år med stressproblem så har jag lärt mig mycket saker och det är att man INTE ska älta det man inte kan påverka. Så just nu har jag inga direkta rädslor för jag har inte råd att tänka så. Den dagen den sorgen är mitt motto just nu är de frågar om jag inte är lite spänd.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Den oerhört vackra naturen som sägs finnas på NZ! Men sen så ALLT!! Jag åker ju dit för att jag vill testa på livet i ett annat land. Hela vardagen, det Nyzeeländska livet helt enkelt.

Vad längtar du efter just nu?
Ibland vaknar jag på nätterna efter att ha drömt om NZ, jag har också upptäckt att jag lider av den här “utbytesmanian” haha. Så bara det säger väl sig självt vad jag längtar efter, hihi. Men just nu fokuserar jag på nuet, avsluta 2an och njuta av den sista tiden i Sverige på 10 månader, jag vet att snart är dagen här. Och då kommer jag definitivt ha problem att sova.. Haha! :D

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
hm.. Taylor Swift!

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll!!

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller sandstrand?
Sandstrand

Hamburgare eller sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Johanna Hedlund

Ta en dag i taget och älta inte det som inte går att påverka!

sponsorBesök bloggen
Johanna Hedlunds blogg