START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Johanna Mossbäck


Johanna Mossbäck photo Utbytesår: 2010-11
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Johanna Mossbäck

Vem är du Johanna?
En tjej på 17 år som är uppvuxen i en håla i Dalarna, men gillar dock storstäder bättre. Älskar att shoppa, fika och dansa. Bor just nu i Oregon, USA.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid vetat att jag vill ut och se världen. Är alldeles för nyfiken för att bara stanna hemma. Tyckte att det verkade sjukt kul att åka till USA, få uppleva hur det är att gå på High School och se hur det är att leva det amerikanska livet. Jag ångrar mig inte en sekund att jag åkte!

Du är nu utbytesstudent i USA. Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Fanns inget annat än USA i mitt huvud! Det är ju USA man ser i alla filmer! Jag gjorde inget regionsval, för dom sa att det var lättare att hitta en värdfamilj med matchande intressen om man inte gjorde det. Dock tror jag inte riktigt att det är sant, för dom skickar egentligen bara dina papper till någon random stat. Men jag är nöjd med min placering!

Vilka var de största rädslorna innan du for iväg?
Att jag inte skulle trivas hos värdfamiljen och inte få några vänner. Hemlängtan var också en av mina rädslor. Hade aldrig varit borta från min familj och mina vänner mer än någon vecka tidigare, så jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera på det.

Nu har du varit iväg ett par månader. Var rädslorna berättigade?
Nej. Trivs jättebra hos min värdfamilj och det har inte varit allt för svårt att få vänner. Hemlängtan kommer och går, men det har faktiskt inte varit så hemskt som jag trodde. Jag vet ju att jag kommer tillbaka om ungefär 8 månader, vilket egentligen inte alls är lång tid. Så det gäller att verkligen ta vara på tiden här och släppa livet hemma.

Var det enkelt att komma in i engelskan?
Det var lättare än jag trodde och min engelska blir bara bättre och bättre för varje dag! Numera känns det nästan svårt att prata och skriva på svenska. Min engelska har utvecklats enormt mycket!

Vad är den största skillnaden mellan den svenska och amerikanska skolan?
Jag skojar inte när jag säger ALLT! Finns både saker som är bättre och sämre här. Älskar the school spirit, sporterna och allt kul som händer runt om kring skolan. Men det är inte speciellt kul att ha samma lektioner varje dag, exakt samma tid och inga raster. Det blir rätt tråkigt i längden. Det är sjukt lätt att få höga betyg och man får sjukt mycket läxor varje dag. Nästan allt vi gör i skolan är så himla enkelt, men det är bara det att dom ger en 100 saker att göra varje dag. Allt för att man inte ska få någon fritid utöver skolan, haha. Hatar lunchen i skolan. Maten är nästan oätlig. Trivs bra här men gillar den svenska skolan bättre…

Vad längtar du efter just nu?
Svenskt godis, haha! Självklart längtar jag efter min familj och mina vänner också.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass!

Politik eller sport?
Sport!

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Just nu, Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller sandstrand?
Strand, men gillar snö ibland också!

CommentsKloka ord från Johanna Mossbäck

Det är bättre att ångra det man gjorde, än att ångra det man aldrig gjorde…

sponsorBesök bloggen
Johanna Mossbäcks blogg