START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Johanna Nilsson


Johanna Nilsson photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Intervju med Johanna Nilsson

Vem är du?
Jag är en sprallig och positiv tjej på 17 år som älskar att resa och har väldigt lätt för skratt! Jag bor på västkusten i en liten stad som heter Lysekil. Jag går första året på den Estetiska linjen med mina härliga klasspolare. På fritiden spelar jag gitarr och sjunger, tränar, hittar på galenskaper med mina kompisar eller smockar i mig jordgubbar som är bland det bästa jag vet!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag för mig börjar med att jag trycker på snooze-knappen 120 gånger innan jag äntligen tar mig upp, käkar frulle och fräser iväg på min supersnabba moped till skolan. Efter skolan brukar jag träffa kompisar, träna, plugga eller något annat käckt!

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag kommer dela med mig av mitt utbytesår i bilder och texter i hopp om att inspirera andra att ta chansen och åka! Jag kommer göra det bästa av det här året och jag tror det kommer bli kul att följa. Sen är jag fantastiskt fräck också!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag blev helt kär i USA när jag var där 2010, folk är så otroligt trevliga och varma och det är så olagom! Jag har inspirerats av utbytesbloggar, av min pappa som själv åkte när han var i min ålder och så älskar jag att uppleva nya platser, träffa nytt folk och kliva utanför säkerhetsboxen. Att lära sig prata flytande engelska lockar ju också!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA var självklart för mig från början, ville uppleva high school spiriten, football games, deras kultur, prata engelska, prom och allt det där. Jag har gjort delstatsval och valt Arizona, New Jersey och Kalifornien. Men jag tror faktiskt inte att delstaten är det viktigaste utan familjen, det är ju dom man ska bo hos i 10 månader.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att man bara kastar sig in i något helt okänt, och står på helt egna ben på andra sidan Atlanten. Hur det kommer bli att vara så långt ifrån alla nära och kära är nog bland dom största rädslorna.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Listan kan göras hur lång som helst, uppleva high school, träffa nytt folk, testa på nya sporter och skapa mina egna upplevelser och minnen där borta!

Vad längtar du efter just nu?
Att få tillbringa sommarlovet med mina nära och kära och USA såklart, skrämmande men jag längtar otroligt mycket.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad!

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Inget av det, gillar inte kolsyra för det bubblar i hela näsan!

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand!!!

Hamburgare eller sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Johanna Nilsson

‘‘You miss a hundred percent of the chances you don’t take’’ tycker jag är väldigt bra! Ingenting är omöjligt om man bara tror på sig själv och sina drömmar, det är bara man själv som sätter gränser för hur långt man kan gå :)

sponsorBesök bloggen
Johanna Nilssons blogg