START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Johanna Palmgren


Johanna Palmgren photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Johanna Palmgren

Vem är du?
Jag är för det mesta delen en spontan tjej på 17 vårar från Stockholm och har avslutat mitt första år på Kungstensgymnasiet med inriktning Sam/språk. Mitt största intresse är gymnastik, annars gillar jag att vara med kompisar, träna och allt annat som ungdomar brukar tycka är kul. Jag gillar att hålla mig aktiv och hitta på saker och inte bara sitta hemma hela tiden, men jag är även en sån tjej som älskar att mysa i soffan till en bra film.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu eftersom att det är sommarlov och jag har precis slutat jobba så tar jag en sovmorgon till runt 10, äter frukost och sen ser jag vart dagen tar mig någonstans.

Varför ska personer följa din blogg?
Den största anledningen till att jag skaffade en blogg var för att min familj, släkt och vänner ska veta vad jag gör när jag väl befinner mig i USA. Men annars så tycker jag att man ska följa min blogg för att få inspiration till att själv ge sig ut på ett utbytesår. Jag tror att det är bra att följa utbytesstudent bloggar om man själv vill göra det, men är nervös och inte vet om man vågar. För att det kan kännas läskigt att fara iväg till ett helt nytt samhälle och ny kultur. Men om man börjar med att läsa en utbytesstudentblogg så kan det kanske kännas mindre läskigt, för att man får en inblick om hur ett utbytesår kan vara.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Så långt tillbaka som jag kan minnas så har jag haft en dröm om att åka iväg till USA. Första gången som jag började tänka på att jag ville plugga på high school var efter att jag såg Mean Girls för första gången. Allting var så annorlunda från vad det är här i Sverige, det var nog det som gjorde att mitt intresse växte allt större och större. Självklart vet jag att verkligheten inte är den samma som på film men det är också en anledning till varför jag vill åka, jag vill se hur mycket High School i filmer skiljer sig från hur det är i verkligheten.
En annan faktor till vad som gjorde att jag ville åka som utbytesstuden var för att jag är en ganska blyg person. Så jag tänkte att åka i väg ett helt år på egen hand kommer göra att jag växer så mycket som person så att jag tappar min blyghet och jag vågar lita mer på mig själv.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
För mig var det självklart att det var till just USA som jag ville åka till, det fanns inget annat på kartan. Jag var först inne på att välja regionsval för att det skulle vara hur coolt som helst att leva i Kalifornien eller Florida i tio månader. Men sen bestämde jag mig för att inte ta några regionsval, anledningen var den att jag hellre ville få en bra värdfamilj en att bo i en viss stat. Nu är jag jätte glad att jag valde det beslutet för att jag har fått en värdfamilj som verkar helt underbar.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Min största rädsla är nog att jag är rädd för att gå vilse på flygplatsen eller att jag har tappat några viktiga papper, flygbiljetter, visum etc som gör att jag inte kommer kunna delta i mitt utbytesstudent år. Jag har inte alltid alla hästar i stallet, har bland annat tappat bort min cykel två gånger!!? Jag har helt enkelt inte koll på allt hela tiden så det kanske inte är så konstigt att jag har min rädsla.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Det finns mycket som jag ser fram emot. Bland annat så ska det bli jätte roligt att ta del av en ny kultur och att jag måste klara mig själv genom roliga och tuffa situationer i 10 månader.

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag extremt mycket efter att få se min värdfamilj på riktigt, face to face. Att få se dem i verkligheten inte bara på bild, att få prata med dem och att få krama om dem, att bli en del av deras famlj.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Fisk

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Johanna Palmgren

Det är omöjligt att leva utan att misslyckas med något, såvida du inte lever så försiktigt att du lika gärna inte levde alls, och i så fall så misslyckas du också.

You’ve gotta dance like there’s nobody watching,
Love like you’ll never be hurt,
Sing like there’s nobody listening,
And live like it’s heaven on earth.

Don’t cry because it’s over, smile because it happened.

sponsorBesök bloggen
Johanna Palmgrens blogg