START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

John Valtersson


John Valtersson photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Nya_zeeland Nya_zeeland flagga
Organisation: STS

Intervju med John Valtersson

Vem är du?
Jag är en väldigt social och utåtriktad kille på 16 vintrar. Tycker om sport, musik, möjligheter & frihet. Älskar min familj & vänner över allt. Älskar också staden Stockholm, även om jag bor i Kalmar-området. Prioriterar förändringar och omväxling i livet! :)

Hur ser en vanlig dag ut för dig just nu?
Klockan ringer 06:30, sliter sig upp och går igenom en normal morgonrutin för att sedan löpa till bussen (oftast någon minut innan den åker). Spenderar min dag i skolan. Pluggar teknik så mycket teoretiska ämnen.. Tar bussen hem från skolan, umgås med vänner, äter lite, bloggar tills det är dags för lite TV sen sova. Dagdrömmer lite om framtiden rätt ofta också.. Allt detta med telefonen i handen. Hehe.

Varför ska personer följa din blogg?
För att få en rolig och intressant inblick i livet hos en kille som är påväg mot sitt livs största äventyr, på andra sidan världen! Skriver mycket och ofta, och alla inlägg har något med mitt utbytesår att göra. Kommer blogga innan, under och efter mitt utbytesår. Enligt utbytesstudent.se så är jag också en av få killar som bloggar, samt den ENDA killen som bloggar från Nya Zeeland - är inte det i sig en bra anledning att följa bloggen?

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min mamma hade väldigt många kollegor vars barn har varit iväg, så när hon gav mig förslaget så tänkte jag efter ett tag men valde tillslut att göra det. Jag tycker väldigt mycket om förändringar och omväxling i mitt liv, samt har alltid velat bo i ett engelsktalande land (alltid älskat det engelska språket), så detta drev mig också till att göra det valet jag gjort - ett val som är helt rätt!

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Som alla andra så var jag rätt inne på USA från början. Men jag kollade på andra alternativ och tänkte efter, Nya Zeeland liksom, hur coolt är inte det? Landet som är hemmet till alla Sagan om Ringen-filmerna, de trevliga invånarna och den orörda naturen.. Tar det istället! Nya Zeeland kändes så mycket mer exotiskt, USA hade jag ändå varit i innan. Samt regionsvalet: Jag gjorde inget direkt val utan påpekade mer att jag inte ville bo ute på landet. Betongbarn, ni vet. Fick istället en underbar placering på norra ön!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Har inga direkta rädslor, men det som kommer bli jobbigast är nog saknaden av vännerna och familjen. Men allt kommer ju vara som vanligt när jag kommer hem ändå!

Vad ser du fram mest emot?
Miljön, familjen, skolan, atmosfären.. Allt! Rugby också. NZ har ju rugby som nationalsport, en sport som jag redan tycker om och spelar lite!
I’m so excited!

Vad längtar du efter just nu?
Stockholm! Hehe. Och så klart mitt utbytesår! Endast 2 månader kvar nu, i skrivande stund!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Hmm.. MJ

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows, men mac för vanligt användande

Snö eller sandstrand?
Strand, fast snowboard är väldigt kul

Hamburgare eller sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från John Valtersson

Det finns fördelar och nackdelar med allt, överväg dina val så resultat blir det bästa för dig!
You only live once.
Vill man så kan man, så är det med ALLT.

sponsorBesök bloggen
John Valterssons blogg