START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Josefin Hagström


Josefin Hagström photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Josefin Hagström

Vem är du?
Jag är en tjej på just nu 16 år från Borlänge i Dalarna. Jag går första året på naturvetenskapslinjen och kommer fortsätta i tvåan när jag kommer tillbaka från mitt år som kommer spenderas i en förort (Chandler) till Phoenix i Arizona. På fritiden tränar jag gymnastik och i USA kommer jag att träna cheerleading, jag gillar också att umgås med vänner, kolla på TV-serier, resa, lyssna på musik, kolla på hockey (LEKSANDS IF

<3) och att upptäcka nya saker. Som person är jag väldigt glad och bär ofta ett leende på läpparna, min starka (och svagaste) sida är att jag försöker alltid vara optimistiskt till allt som händer i mitt liv.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Det börjar med att jag går upp runt sex för att göra mig i ordning och sedan cykla till skolan. Dagen spenderas i skolan med min underbara klass innan jag cyklar hem runt tre tiden. Efter skolan har jag antingen träning, tränar jag en grupp med små gymnaster, eller pluggar. Det brukar också komma in alldeles för mycket dator emellanåt.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag skriver om allt som har med utbytesåret att göra; alla känslor jag har nu innan och även sen under året, alla upp och ner gångar som finns men även allt awesome som kommer hända som är så typiskt amerikanskt. Jag skriver för er läsare men också för mig själv som en dagbok och därför kommer allt finnas med.  Jag försöker att alltid ha med massa bilder och jag svarar gärna på frågor angående vad som helst.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag vet faktiskt inte. Jag läste i en hemskickad EF katalog när jag gick i åttan att man kunde åka på ett high school år till USA, och sen dess har det var klart liksom, jag bara visste att någon gång skulle jag göra det. Det fanns ingen tvekan om det, jag behövde bara övertala mina föräldrar (vilket inte var lätt) och sen åka.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA har alltid varit ett självklart val för mig. Det är någonting med landet och kulturen som gör det så spännande och nytt. Allt är ju också väldigt mycket större där vilket både kan ses som en fördel och nackdel. Jag valde att inte göra något regionsval eller delstatsval då jag för det första inte kunde bestämma mig för bara tre stater eller en region, och för det andra kände att det blir roligare om slumpen ger mig en stat. De säger även att man kan få en mycket bättre matchning med värdfamilj om man inte väljer delstatsval då de kan leta i hela landet.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Den första dagen i skolan! Eftersom jag ska gå på EF camp i början av året kommer jag inte komma till min värdfamilj för sen 3 augusti och skolan jag ska gå på börjar redan 22 juli. Det betyder att jag kommer vara två veckor sen till skolan och det blir nog lite extra pinsamt/jobbigt. Som tur är så är jag redan med i Cheerlaget så förhoppningsvis kommer jag kunna skaffa kompisar genom det ganska lätt.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Allt! Att träffa min värdfamilj, träffa nya kompisar, läsa en massa amerikanska ämnen, BÖRJA CHEERLEADING!! Allt möjligt roligt som ingår i en sådan stor upplevelse jag fått chansen att göra.

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar efter den dagen några dagar innan jag åker. Då jag vet allt om flygtider, packningen är igång och allting är klart. Då jag kan sitta ner och njuta helt oberoende av skoljobb och bara tänka på hur kul allting kommer bli och vilken tur jag har som fått den här möjligheten att uppleva min dröm.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
London

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Båda

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Josefin Hagström

Decide That You Want it More Than You Are Afraid of it

Courage is not About Being Fearless, it’s About Having Fears and Facing Them Anyway

Life is Either a Daring Adventure or Nothing

Courage is Being Scared to Death… and Saddling Up Anyway

sponsorBesök bloggen
Josefin Hagströms blogg