START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Julia Flising


Julia Flising photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Julia Flising

Vem är du?
Jag är en 17-årig göteborska som älskar djur, löpning och sociala event. Jag älskar att resa och träffa nya människor, och har en stor fascination för Asien. Jag pluggar natur - vilket är väldigt intensivt - samtidigt som jag söker jobb och umgås med kompisar. Jag är en lyssnare, det vill säga att jag lyssnar mer än jag pratar när jag känner mig osäker i en situation, men när jag väl känt in omgivningen pratar jag nog mest av alla och jag har dessutom väldigt lätt för att skaffa nya kompisar.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag går till skolan, och därefter är det promenader med hunden, plugg och träningar som gäller. På grund av alla bollar jag har i luften just nu träffar jag kompisarna på helger och ibland sena kvällar.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag ska verkligen sträva efter att uppdatera regelbundet, även om det inte blir varje dag så ska det helst av allt dyka upp åtminstone några inlägg per vecka! Jag kommer att skriva om mitt liv bland New Mexicos cowboy-kultur, dustballs, och indianer, vilket jag verkligen ser fram emot att få dela med mig av med folk här hemma i Sverige!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid älskat att resa, min familj gjorde detta flitigt redan när jag var liten och det gjorde att mitt intresse för omvärlden växte dramatiskt. Förra sommaren åkte jag på språkresa till Brighton, fick blodad tand och insåg vad det var jag ville göra; åka som utbytesstudent. Jag hade tänkt tanken flera gånger innan dess, men först då bestämde jag mig för att detta var det jag ville! Jag vill också växa som person, flytta från det invanda och se vilka val jag gör när jag inte är styrd av invanda rutiner.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag är trygg i min engelska, och jag vill verkligen uppleva den där amerikanska kulturen med drive-in cinemas, high school-spirit och amerikanarnas otroligt härliga läggning. “Hey y’all” liksom! Dessutom vill jag plugga utomlands senare i livet, så jag ser detta lite som ett steg på vägen.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att mitt flyg ska krångla, eller att jag ska missa ett byte! Usch, det finns inget värre! Sedan är jag väl lite orolig för att jag inte ska kunna få hålla på med sporter som jag gör här hemma, men det är en så pass liten oro att den knappt märks längre.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att testa mig själv! Att leva i ett annat land! Att lära känna nya människor! Det ska bli jätteskönt att riktigt få krypa ur sin gamla roll i Sverige och starta ett liv på nytt i ett annat land, om än bara för ett års tid.

Vad längtar du efter just nu?
Sommar, värme, USA och kompisar. Plugget har äntligen lugnat ner sig och jag ska nu satsa på livets goda saker och bara njuta resten av sommaren. Sedan tornar mitt äventyr upp sig i lutet av juli, och det ser jag ju självklart fram emot något enormt!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Mjukisbyxor

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Julia Flising

No pressure, no diamonds

Hope for the best but prepare for the worst

sponsorBesök bloggen
Julia Flisings blogg