START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Julia Jordeby


Julia Jordeby photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Intervju med Julia Jordeby

Vem är du? :)
Jag är en tjej från Uppsala och är 17 år, fyller 18 i december. Jag läser samhälle ekonomi och är inne på mitt andra år på gymnasiet. På min fritid är jag med kompisar, gymmar, pluggar och på sommrarna försöker jag hinna med lite golf också.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag vaknar och går in i duschen, fixar mig och sätter mig på bussen till skolan. Dagarna i skolan är inte allt för jobbiga, vi har turen att ofta ha sovmorgon eller slutar tidigt! Efter skolan brukar jag och några klasskompisar ibland gå till stan för att sedan gå och fika eller gymma. På kvällarna pluggar jag eller myser framför tvn med familjen!

Varför ska personer följa din blogg?
Om man vill läsa en blogg som handlar om alla min förberedelser och min tid i USA så tycker jag du ska läsa min blogg, jag skriver om papper som behövs fylla i, olika knasiga faktan om USA, bilder och massor med andra saker som har med utbytesåret att göra!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Sommaren 2010 åkte jag och min bästa kompis till Malta på språkresa med STS och det var bland det roligaste jag har gjort! Efter det hade man fått känna på lite hur det var att bo utan föräldrar och vara utomlands själv. Efter det fick man hem massor med brochyrer från olika organisationer och brochyren jag fastnade för var såklart den om High School utomlands!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Det har aldrig varit någon fundering om vart jag skulle åka, USA var det självklara valet! Jag har aldrig varit där så det kommer att bli sjukt roligt! Jag valde inget regions eller delstatsval. Jag hade först tänkt att välja delstat, och då skulle mitt första val såklart blivit det som alla andra också tar, Californien. Men sen när vi hade pratat kring det så bestämde jag mig att inte göra något val alls, visst jag vill komma till värmen som majoriteten av alla andra men det viktigaste för mig är ändå att komma till en bra värdfamilj, oavsett plats! :)

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att inte komma överens med familjen tror jag.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få uppleva vardagen i USA, skolan, livet i värdfamiljen, aktiviteterna efter skolan osv. En utmaning att bara få göra något helt nytt och spännade på en helt ny plats!

Vad längtar du efter just nu?
Att få min värdfamilj!! Jag har min mobil med mig överallt och väntar på det efterlängtade samtalet!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Chocklad eller glass?
Chokladglass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Svårt, måste säga båda

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Julia Jordeby

Om du tvekar och har möjligheten att åka på ett utbytesår, ta chansen! Man kommer lära sig så mycket under sitt år, utmana dig själv och upplev världen ur egna ögon!

sponsorBesök bloggen
Julia Jordebys blogg