START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Karolina Fuhrman


Karolina Fuhrman photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Karolina Fuhrman

Vem är du?
Jag är Karolina, en 16 år gammal tjej från Stockholm som kommer att tillbringa läsåret 12/13 på andra sidan av Atlanten! Just nu pluggar jag första året på naturvetenskapliga linjen på gymnasiet ...så jag sitter kanske lite väl ofta med huvudet nedvänt i matteboken. Annars älskar jag att kolla på tv-serier (speciellt The Vampire Diaries, vilket jag är totalberoende av), fotografering, musik, läsa böcker, se världen och att umgås med mina fina vänner.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Min dag börjar med att jag snoozar alarmet från 06.00 så länge som möjligt, för att sedan lite halv-zombie-aktigt ta mig igenom morgonen. Väl på bussen mot skolan blir jag lite piggare med musiken (helst Taylor Swift eller Paramore) i öronen. När jag kommer hem blir det mest plugg, men annars tar jag det bara lugnt. Kollar alltid på tv på kvällen och sedan går jag och lägger mig runt 10! :)

Varför ska personer följa din blogg?
För att min blogg förhoppningsvis är inspirerande! Bloggningen är ett fritidsintresse för mig sedan flera år tillbaka, men den finns främst för att min familj och mina vänner ska kunna följa mig under resan. Jag vill också -såklart- kunna ge andra möjligheten att läsa om hur det är att vara utbytesstudent i USA. Själv hade jag liksom aldrig kommit på tanken att åka iväg om jag inte hade hittat utbytesbloggen som inspirerade mig 09/10 och jag hoppas att jag kan ha samma inverkan på andra som vill åka eller tvekar! :)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag hade faktiskt aldrig reflekterat över att åka iväg, tanken existerade liksom aldrig ...tills jag av en slump hittade den där utbytesbloggen. Tjejen som var iväg då uppdaterade dagligen och på bara någon dag hade jag nästan läst igenom hela arkivet. Hon inspirerade mig till att vilja åka iväg och det är jag himla tacksam över!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Oj, that’s a long story! Jag har valt delstatsval, då jag är lite halvskraj över att hamna i bibelbältet eller andra stater som verkar lite mindre lockande. Självklart vet jag att delstatsvalen inte är någon garanti, men det känns ändå bättre att ta chansen och påverka. Jag har tänkt mycket på klimatet och hur liberala staterna är. Fast jag har ändrat mig tre gånger hittills och har egentligen ångrat mig igen, men nu är mina papper i USA så det känns lite onödigt att ändra nu. Det får bli som det blir helt enkelt!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Maten! Helt klart. Vill helst inte gå upp flera kilo och eventuellt komma hem boll-formad, men det verkar ganska oundvikligt i USA ;). Men också att jag får en dålig värdfamilj, inte trivs i området eller inte vågar prata.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
ALLT! High School-spiriten, spänningen, nya vänner och kontakter, att lära mig flytande engelska, utvecklas som person och att visa att jag kan stå på egna ben.

Vad längtar du efter just nu?
Att börja skriva packlistan; få lite panik över att allt inte får plats i en ynklig liten resväska, resnerver och känslan av att känna planet lyfta med destination New York.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Usch, gillar inte läsk haha

Morgon eller kvällsperson?
Mest kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Båda

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Karolina Fuhrman

3 solutions to every problem: accept it, change it, leave it. If you can’t accept it, change it. If you can’t change it, leave it.

What doesn’t kill you makes you stronger

Words only hurt when you allow yourself to believe them.

Your “yes” answers determine the direction of your life. “No” answers don’t get you anywhere. And the trouble is, if you don’t risk anything, you risk even more. Don’t let life’s obstacles hinder you. But rather shape you.

sponsorBesök bloggen
Karolina Fuhrmans blogg