START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Kim Adeholm


Kim Adeholm photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Kim Adeholm

Vem är du?
Ja vem är jag egentligen, jo jag är en tjej på snart 18 år som heter Kim. Född i Norrland men har bott hela mitt liv i Stockholms innerstad. Spelar handboll gör jag på fritiden, är även tränare för pojkar födda 03. Gillar att resa, shoppa, laga mat och träffa nya människor. Har precis gått ut andra året på Östra Reals Gymnasium där jag läst Ekonomi och Juridik. Mina kompisar skulle nog beskriva mig som en sprallig tjej med mycket energi och som har ett skratt som verkligen sticker ut! Ja det var lite om mig haha!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag för mig är nog att jag ligger kvar lite för länge i sängen och får stressa för att hinna iväg haha! Åker till skolan och är tillsammans med mina fina kompisar som förgyller skoldagarna. Sedan efter skolan åker jag antingen hem och pluggar, åker och tränar handboll eller går och fikar med kompisar. På kvällen försöker jag uppdatera min blogg innan jag inser att jag varit uppe alldeles för länge då jag är nattmänniska haha! Så ser nog en normal dag ut för mig just nu.

Varför ska personer följa din blogg?
Man ska följa min blogg ifall man vill hänga med på mitt 10 månaders äventyr borta i USA. Jag försöker uppdatera så ofta jag kan med både text och bilder och skriva om så intressanta saker som möjligt. Jag kommer skriva och berätta om hur det är att gå på ett Amerikanskt High School och även hur det känns att vara utbytesstudent. Ja man ska helt enkelt följa min blogg ifall man vill dela mitt år över Atlanten med mig! :)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Oj, svår fråga! Jag har velat åka på ett utbytesår sedan jag gick i årskurs 6 kanske. Jag har alltid älskat att resa, träffa nya människor och testa på nya saker och att vara en utbytesår kändes som en grej som passar mig alldeles perfekt! Efter att jag var på språkresa i England sommaren 2010 och även en vecka i Italien förra året så hade jag bestämt mig, jag ska ta vara på denna möjlighet! Nu är jag så otroligt tacksam att mina föräldrar släpper iväg mig på denna livsresa!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA är ett så fruktansvärt stort land med så otroligt många delstater och i början hade jag ingen koll alls på någonting. Men sedan genom några kompisar så fick jag kontakt med en familj som bor i San Jose och som ville bli en värdfamilj och ville ha mig som utbytesstudent hos sig. Så då var det bara att tacka och bocka för att det är så otroligt snälla och vill dela med sig av sin kultur, sitt hem och sitt liv med mig. Jag är otroligt tacksam för det och jag är helt säker på att mitt år hos dem kommer bli otroligt spännande och roligt!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att det kommer bli jobbigt att längta hem, jag står väldigt nära båda mina föräldrar och att inte ha dem på min sida i 10 månader kommer bli tufft men nog också bra. Sedan är jag lite nervös över att börja i en ny skola, jag har aldrig varit den “nya tjejen” förut så det kommer bli en ny upplevelse helt klart! Flygresan är också något jag är lite orolig över, jag är inte flygrädd men jag gillar inte långa flygningar. Annars är det nog inget som oroar mig så mycket haha!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Oj det är mycket jag ser fram emot! Jag är väldigt exalterad över att få träffa min familj, de verkar så otroligt trevliga! Att träffa nya kompisar, kompisar som man förhoppningsvis kommer ha kontakt med för resten av livet är också något som jag ser fram emot. Att leva ett “typsikt amerikanskt tonårsliv” ska bli riktigt roligt, att få gå på High School, utöva sporter man aldrig testat förut och få gå på prom, ja det ska bli riktigt roligt! Ja man kan väl säga att jag ser fram emot allt haha!

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag tills jag sitter på flyget för då vet jag att min dröm, ja den håller på att gå i uppfyllelse!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Kim Adeholm

You only live once so forget the risk and take the fall, make memories and believe that dreams do come true. Close your eyes and enjoy the roller coaster that life is.

sponsorBesök bloggen
Kim Adeholms blogg