START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Klara Strand


Klara Strand photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: AFS

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Klara Strand

Vem är du?
Jag heter Klara och är 17 år.  Jag har precis gått ut första året på IB-programmet på Katedralskolan i Växjö. På fritiden gillar jag att sjunga & spela piano, resa och va med mina kompisar. Den 7 augusti åker jag till USA för att börja mitt år som utbytesstudent.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag börjar oftast för mig med att klicka på snooze x antal gånger för att sedan bege mig till bussen mot skolan. Efter att ha spenderat ett antal timmar där så är jag oftast kvar på stan med mina kompisar och äter och snackar om lite allt möjligt. När jag väl är hemma gillar jag att läsa och hålla på med musik.

Varför ska personer följa din blogg?
För jag tror det kan vara bra att som utresande veta vad de kan tänkas möta och även för folk som är utbytesstudenter och vill veta vilka skillnader och likheter det finns mellan oss. Man blir även ännu mer taggad som utresande på att åka iväg om man läser om folks utbytesår!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det hela började faktiskt med att min kompis för två år sedan inte kunde sluta prata om att bli utbytesstudent och hur gärna hon ville bli det, vilket gjorde att jag började fundera på det för jag annars aldrig riktigt tänkt tanken på att bli det. Jag pratade med min mamma om det och hon uppmuntrade mig då hon också var utbytesstudent när hon var i min ålder.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag valde USA för jag har alltid som många andra haft drömmen om att gå på en amerikansk High School och allt som hör till. Men att åka till just USA var inte självklart för mig, fanns även många andra intressanta destinationer som till exempel Nya Zeeland och Australien som jag också hade velat åka till.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Det jag är allra mest rädd för måste vara att inte få några vänner, känna mig ensam. Och familjen. Att inte komma överens med mina familjemedlemmar.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Oj, det var en svår fråga! Särskilt när jag inte vet nu i förväg om allt jag kommer vara med om.. Det måste vara att upptäcka ett annat land o deras traditioner och att upptäcka mig själv, få reda på vem jag verkligen är.

Vad längtar du efter just nu?
Att få min värdfamilj!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Klara Strand

Life starts at the end of your comfort zone

sponsorBesök bloggen
Klara Strands blogg