START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Kristin Ferm


Kristin Ferm photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Kristin Ferm

Vem är du?
Mitt namn är Kristin och jag gick precis ut andra året på gymnasiet, där jag studerar samhälle-ekonomi. Jag föredrar att äta vegetariskt, blandar in engelska i varje mening jag säger och skulle inte klara mig en dag utan musik - och snart kan jag ju även säga att jag är en utbytesstudent! Är väl förövrigt en ganska vanlig person, med en förkärlek till böcker och att se nya platser!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu har jag sommarlov så jag gör lite vad jag känner för - hänger med kompisar, tar långa sovmorgonar och kollar på tv-serier, och lite så! Håller även på med min visumansökan som tar upp en hel del tid för tillfället, haha.

Varför ska personer följa din blogg?
Oj, hur kan man svara på den frågan utan att låta alldeles för självgod? Haha, nej men jag vet själv hur roligt det varit att läsa bloggar från tidigare studenter. Tanken är ju mest att min familj och mina vänner ska kunna se vad jag har för mig där borta på andra sidan Atlanten, och förhoppningsvis kan det ju även intressera andra, blivande utbytesstudenter!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid dragits utomlands enda sedan min moster studerade på college i USA för en massa år sedan, det var nog där jag först mötte konceptet “study abroad” och började tänka i de banorna. Att det blev just utbytesstudent har jag min mamma att tacka för, eftersom det var hon som föreslog att jag skulle kolla upp det när en två år yngre version av mig själv berättade för henne om att jag skulle vilja studera utomlands nu under gymnasietiden. Men som sagt, viljan att ta mig utanför Sveriges gränser har nog alltid funnits där.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
När man talar om High School känns USA faktiskt ganska självklart - det är där man ska uppleva det, helt enkelt! Jag gjorde ett delstatsval där jag valde Florida, Maryland och California, men ska jag vara helt ärlig spelar det inte någon roll var jag hamnar - bara att få bo i USA är ju helt fantastiskt! Jag är i skrivande stund nämligen inte placerad ännu och väntar olidligt på information om var jag ska spendera mitt år. Det ska bli otroligt roligt att få en egen uppfattning av landet efter allt man sett och hört genom medierna, USA är ju ett otroligt mångkulturellt land och det är ju inte riktigt samma sak att åka dit på semester som att faktiskt bo där.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag har lite inställningen att “allt blir vad man gör det till”, men det är klart det finns flera olika saker som kan gå fel. Det jag är mest rädd för just nu är att inte klicka med familjen, det skulle inte vara så jätteroligt.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Oj, herregud… ALLT. Men jag tror nog det jag mest ser fram emot är att få en vardag som är helt annorlunda från hur jag lever just nu, och allt jag kommer få uppleva!

Vad längtar du efter just nu?
ATT FÅ EN PLACERING!!! Jag har så otroligt dåligt tålamod just nu, haha.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola (med massa is och citron i!)

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Kristin Ferm

“If your dreams don’t scare you, they probably aren’t big enough”

sponsorBesök bloggen
Kristin Ferms blogg