START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Kristin Kaufmann


Kristin Kaufmann photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Kristin Kaufmann

Vem är du?
Mitt namn är Kristin Kaufmann och jag har precis passerat 18års strecket och inväntar nu min åldersnoja. Går andra året på De La Gardiegymnasiet i Lidköping, som ligger placerad precis under Sveriges största sjö. På min fritid umgås jag mer än gärna med nära och kära, tuggar tuggummi och dansar. Gillar att äta lite för mycket och är gärna spontan. I Augusti beger jag mig över Atlanten mot Negaunee, Michigan.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Kliver upp ur min alldeles för sköna säng vid halv 7 och tar sedan en lång frukost innan jag stressar mig iväg till skolan. Väl i skolan umgås jag med mina underbara vänner och engagerar mig i olika föreningar. När jag äntligen får komma tillbaka hem gör jag mig vanligtvis i ordning för ett träningspass eller placerar mig framför datorn där jag klämmer av ett serieavsnitt eller två. Är en människa som älskar att sova, så om jag inte befinner mig i sängen igen vid halv 11 drabbas jag av panik.

Varför ska personer följa din blogg?
Har egentligen ingen anledning till varför ni ska följa just min blogg då det säkert finns hundratals som är bättre, men jag kommer att dela med mig av mitt utbytesår så mycket som bara går och att svara på frågor ni ställer är bland det roligaste jag vet. Kommer även att bjuda på mycket bilder då en blogg utan bilder = en tråkig blogg.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Oj! Flera anledningar verkligen. Att åka iväg kanske inte är något som alltid varit självklart för mig utan har mer blivit inspirerad av andra. Bestämde mig ganska spontant i höstas att bara göra det, men har alltid velat uppleva high school på riktigt och verkligen se om det är som i alla filmer jag har sett (svaret på detta kommer troligtvis bli nej). Min moster var även iväg när hon var lika gammal som mig och har inspirerat mig att åka.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Egentligen tänkte jag inte så jättemycket när jag valde just USA utan det kändes mer ganska självklart. Var lite inne på Sydafrika men USA kändes som ett säkrare kort. Tänkte först göra delstatsval då jag älskar värmen mer än glass, men efter att ha haft min intervju med Explorius ändrades mina tankebanor. Familjen är prio ett och se nu, har hamnat så långt norr ut jag kan förutom Alaska och jag är hur nöjd som helst.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att de inte ska ha min tuggummismak….... Ne skämt och sido (är seriös egentligen), men om jag ska välja något större är det nog att jag ska komma hem med 20 kilo mer i bagaget, och då menar jag inte i väskan utan på mig personligen.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Har svårt att välja något specifikt så mitt svar får bli ALLT. Kulturen, människorna, språket, school spirit och ja, you name it!

Vad längtar du efter just nu?
Att få sätta mig på planet mot New York, att få träffa min värdfamilj för första gången, att få lära mig språket, att få lära känna nya människor o.s.v o.s.v. Det mesta med andra ord.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Midsommarafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Morgonperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Kristin Kaufmann

If you want, you can

sponsorBesök bloggen
Kristin Kaufmanns blogg