START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Lillebil


Lillebil photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Intervju med Lillebil

Vem är du? :)
Jag är en sextonårig tjej som går första året i gymnasiet. Mina intressen är cheerleading, teater och dans. Hösten 2012 åker jag till USA och det är det enda jag kan tänka på just nu.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag vaknar, försover mig, kommer försent, antecknar som en galning under lektionerna, skrattar åt konstiga Youtube-klipp, antecknar lite till, går hem, tränar, researchar USA fast jag borde plugga, äter middag och pluggar. Kompisar hinner jag bara träffa på helgerna sorgligt nog.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag vill helt enkelt att andra ska kunna läsa om hur det kan gå till när man åker iväg som utbytesstudent. Jag kommer att dela med mig av fakta såväl som känslomässiga ämnen.
Det finns redan många bloggar skapade av utbytesstudenter som gör exakt samma sak men jag tänkte att det kanske finns någon som ska till samma område som är intresserad av hur det är att bo just där.
Jag ska även på STS:s förberedelseläger i New York som kan vara intressant för andra som funderar på samma sak.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid varit extremt fascinerad av USA och vetat att jag vill dit. När jag hörde talas om möjligheten att gå på amerikansk high school ett år så visste jag direkt att det var något jag ville göra.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Som sagt så var det självklart för mig att det skulle bli USA. På något sätt har jag alltid haft en koppling till landet. Jag känner (är bekant med) en familj som erbjöd sig att vara min värdfamilj, alltså blir jag direktplacerad. Det var faktiskt ganska skönt att inte behöva välja region eller stat.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
För mig kommer det att bli jobbigt att lämna min familj här i Sverige. Jag har en väldigt nära relation med min familj och trots att jag vet att jag kommer att klara mig och bli mer självständig så kommer jag förstås att sakna mina föräldrar och syskon otroligt mycket. En liten del av mig fruktar ändå att jag kommer behöva avbryta.. Fast nej. Vill vara där alldeles för mycket för att kunna göra något sånt.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att uppleva den amerikanska gästfriheten, typ. Tänkte säga allt men det kanske är tråkigt. Fast sanningen är att jag ser fram emot varenda liten grej. Som att gå på Starbucks till exempel :)

Vad längtar du efter just nu?
Prep course in NYC! Har aldrig varit i New York förut så det ska verkligen bli roligt.

Kommentarer

1 Kintjay on Aug 12th, 2012 said:
bodil: Hahahaha! Jaa, sykt ekkelt. Ogse5 var det litt rart at den bare har df8dd se5nn. Jeg lagde en IIHd8OUGH!! lyd, ogse5 betgnye jeg og riste pe5 he5nda mi. Fordi jeg skulle akkurat til e5 sette fra meg handa der, da jeg se5g den. oue6e6e6h!
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Coca cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Lillebil

Det låter kanske töntigt men det klokaste orden, eller kanske snarare det klokaste rådet, jag har att ge är att det är viktigt att följa sina drömmar. Om man inte gör det man vill, vad är det då för meningen med drömmar överhuvudtaget. Fast det kanske är lättare sagt än gjort. Jag tycker hursomhelst att det är ett bra råd.

sponsorBesök bloggen
Lillebils blogg