START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Lilly Jane Karen


Lilly Jane Karen photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Filippinerna Filippinerna flagga
Organisation: Ingen

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Lilly Jane Karen

Vem är du? :)
Jag är en glad tjej på 17 år som just nu går andra året på gymnasiet. I juni 2012 lämnar jag Sverige för att åka på utbytesår till Filippinerna. Jag tröttnar väldigt fort på grejer och vill alltid att det ska hända något nytt. Hatar teoretiska grejer och skulle aldrig kunna tänka mig att spendera mina dagar inne på ett kontor. Älskar att vara ute och uppleva nya saker!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Min lilla rosa väckarklocka börjar tjuta vid halv 8 och då tar jag fram mobilen och leker lite med den för att vakna till ordentligt. Sen gör jag mig iordning och åker till skolan. I skolan sitter jag oftast och drömmer mig bort och längtar till lunchen. Efter skolan brukar jag träffa kompisar eller umgås med min fina familj, även om jag måste medge att jag ibland också är illa tvungen att plugga.

Varför ska personer följa din blogg?
För att Filippinerna är ett relativt ovanligt land man inte vet så mycket om och som har olika influenser från både Spanien och USA. Samtidigt som jag skriver om känslor och försöker inspirera . Självklart kommer jag skriva om vad jag gör under dagarna men också precis hur allt känns. Kommer aldrig försköna något utan alltid skriva precis som det är. Jag tycker det är viktigt att veta att allt har både sina ljusa och mörka sidor.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag kände flera personer som åkte på utbytesår och började maniskt följa deras bloggar. Jag blev helt fast direkt och tänkte att det verkade vara ett otroligt äventyr och en fantastisk erfarenhet som jag också ville uppleva.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Från början var USA det självklara valet men ju mer jag tänkte på det började jag också fundera på andra länder. Min mamma och mina halvsyskon är från Filippinerna men jag har bara vart där på semester en gång så jag har aldrig upplevt hur det är att bo och leva där. Faktum är att jag knappt visste någonting om Filippinerna överhuvudtaget så jag bestämde mig att det vore kul att uppleva den delen av mig som jag är så ovetande om.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag kommer sakna mamma och pappa så mycket att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Att jag inte kommer ha någon att prata med om jag är ledsen och inte ha någon som kramar om mig och säger att allt ska lösa sig. Att mina kompisar kommer skaffa massa nya kompisar och glömma av mig, att allt kommer vara helt förändrat när jag kommer hem igen.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Det jag ser mest fram emot är att få leva ett helt annorlunda liv och uppleva en annan kultur. Men självklart också att få träffa och lära känna nya människor. Jag ser fram emot att utvecklas och växa som person och att kunna se världen med helt nya ögon. Sedan ser jag också fram emot att få skapa massa nya minnen, “cause in the end, all we have is memories”

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar efter att få sitta på planet och känna när motorerna är på gång. Ser fram emot mellanlandningarna när jag väntar på nästa plan och känner att jag verkligen är påväg. Längtar efter att få komma ut från flygplatsen och se familjen stå där och ta emot mig.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Glass

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Lilly Jane Karen

“I don’t think fearless means that you don’t have fears, I think it means that you have fears but you jump anyway”

sponsorBesök bloggen
Lilly Jane Karens blogg