START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Lina Larsson


Lina Larsson photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: Australien Australien flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Lina Larsson

Vem är du?
Jag är en glad och sprallig tjej. Jag spenderar nästan all min lediga tid i stallet, förutom 4 timmar i veckan som jag tillbringar på Aluceum och tränar handboll. För övrigt älskar jag att umgås med mina vänner, hitta på nya och spännande saker. När jag är någonstans, var som helst, och hör någon prata engelska, så stannar jag alltid upp och lyssnar på samtalet. Jag tycker det är så roligt att folk kan umgås och knyta band fast man egentligen inte borde förstå varandra!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Snooza snooza snooza, upp äta frukost göra mig iordning. Sedan skola och så hem igen för att äta lite mellanmål och såklart läsa utbytesstundenters bloggar och andra sidor om Australien! Så ut till stallet i minst 3 timmar och så hem äta lite och sova igen!

Varför ska personer följa din blogg?
Dels för att jag vill dela med mig av mina förbredelser och mitt år i Australien. Men den största delen är att jag vill att andra som ska åka till Australien ska “hitta” mig, så vi kan få kontakt och prata om resan innan vi gör den.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
En av mina kompisar är just nu i sydafrika. Jag tänkte väl inte så mycket på det just när vi pratade om hennes resa, det var mest någonting hon hade fått för sig att göra. Men så började jag tänka mer och mer på det och insåg, att det är ju faktiskt något som jag också vill göra. Så jag sökte, och kom till min stora lättnad med i programmet!

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag har alltid tyckt att Australien är ett så häftigt land. Det är stort, det ligger på andra sidan jorden och allt är annorlunda. Min första tanke var som de flesta andras.. USA. men det kändes lite för vanligt och inte jag. jag vill åka som Au pair efter gymnasiet och det vill jag göra till USA så då kändes det inte lika roligt att göra båda resorna till the states.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Om bara någon vecka ska jag åka med min skola till England och vara utbytesstudent i en skola där, bara under en vecka. Min största rädsla är att jag åker till England och upptäcker att det här med utbyte inte var något för mig!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
De nya bekantskaperna! Att jag sedan när jag kommer hem, kommer att ha vänner på andra sidan jorden och att jag har träffat folk som gjort intryck på mig och som mina svenska vänner säkert aldrig kommer träffa.

Vad längtar du efter just nu?
Att få min placering!!!!!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Chocklad!!eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
STRAND!

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Lina Larsson

Hakuna Matata! (:

sponsorBesök bloggen
Lina Larssons blogg