START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Linnea Söderberg


Linnea Söderberg photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Linnea Söderberg

Vem är du? :)
Jag är en femtonårig tjej som för tillfället går sista året i grundskolan på en musikskola Uppsala. Jag älskar musik och fotografi men hatar kemi och förkylningar.
Jag som person är väldigt social, glad och omtänksam.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag för mig är att gå till skolan, vara där ca 7 timmar varje dag, åka hem, umgås med familjen, göra läxor, äta middag, vara inloggad på datorn och sen gå och lägga mig. På helgerna kanske jag umgås med kompisar eller hittar på något kul!

Varför ska personer följa din blogg?
Personer ska följa min blogg för att jag vill dela med mig av allt som har med utbytesstudent livet att göra. Eftersom det är okänt för många exakt vad det innebär och vad man måste gå igenom tror jag att många skulle tycka det var intressant att läsa om vad jag gör angående det. Förutom det kommer jag skriva om saker som intresserar mig också ifall det inte händer något speciellt på USA fronten. Dessutom kanske jag kan inspirera andra att åka som utbytesstudent.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag ville först åka när jag läste en tjejs blogg. Hon gick i min skola för ett par år sedan så jag tyckte det var spännande att läsa vad hon fick vara med om. När hon kommit tillbaka till Sverige igen tog jag kontakt med henne och frågade lite om vad hon hade tyckt om sitt år och jag blev trollbunden. Jag ville direkt springa till mina föräldrar och be dom låta mig åka, men först gjorde jag lite research på vad det innebar och hur mycket det skulle kosta osv så jag skulle kunna övertala mina föräldrar ordentligt. Två veckor senare hade jag fått ett Ja-tack brev från min organisation och ända sen dess har allt flutit på utan problem!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
För mig var det inga tvivel om att jag skulle välja USA. Det var antingen USA eller ingenting alls. Jag har alltid beundrats av USA i och med att allt är större där. Alla filmer och böcker ger en härlig känsla av det hela och jag tror att vem som helst skulle tacka ja till att åka dit. Jag behövde liksom inte fundera, det var så självklart.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag ska hamna fel eller att något händer så att jag inte kan åka. Mestadels är jag nervös inför hur det nya stället kommer bli. Om jag kommer trivas eller om folket där kommer behandla mig väl. Där emot försöker jag alltid tänka positivt. Jag vill tro att allt ska bli bra, och det hoppas jag på!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få lära mig så mycket nytt och träffa nya människor. Komma bort från vardagen ett slag och utforska världen på egen hand. Att få vara självständig och pröva mig själv. Att få uppleva high school och den amerikanska livsstilen. Allt sånt där!

Vad längtar du efter just nu?
Att bli klar med ansökningarna och få veta min värdfamilj men jag längtar även till julen och tills nian är över så jag kan se fram emot hela mitt utbytesår som väntar:)

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Linnea Söderberg

Stå på dig, så att ingen annan gör det.

sponsorBesök bloggen
Linnea Söderbergs blogg