START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Louise Bennhult


Louise Bennhult photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Louise Bennhult

Vem är du?
Jag är en glad och positiv tjej på 17 år, jag går första året på gymnasiet där jag läser sam/media! Min fritid består tyvärr av plugg, plugg och lite mera plugg men så fort jag får en ledig stund hänger jag gärna med mina vänner så mycket det bara går. Jag älskar musik, jag älskar att resa, och jag är som allra lyckligast på sommaren..

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag går upp lite för sent, kastar i mig frukost, sminkar mig och klär på mig och springer sen till bussen två minuter innan den går. Går i skolan, mitt schema just nu består till större delen av ganska korta skoldagar vilket är superskönt. Efter skolan åker jag oftast hem och tar tag i att plugga, vilket jag oftast gör hela eftermiddagen och kvällen. Kanske kollar lite på tv innan jag går och lägger mig, vilket också oftast är lite för sent.

Varför ska personer följa din blogg?
För det första blir det ett perfekt sätt för mina nära och kära att följa mig utan att vi ska behöva prata var och varannan sekund. Jag vill även att den ska finnas som inspirationskälla för dem som vill åka iväg på utbytesår och självklart vill jag finnas efter mitt år, så blivande utbytisar kan ställa frågor till mig osv. Jag vet att jag kommer följa många bloggar när jag är iväg bara för att se att alla går igenom ungefär likadana saker.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid varit otroligt nyfiken på USA, tyckt att det verkat vara världens coolaste och mest spännande land. Jag började läsa utbytesbloggar för kanske 2 år sen och fastnade direkt i mina drömmar som blev lite mer på allvar och i januari 2012 anmälde jag mig äntligen! Men drömmen har nog funnits i mig ända sen jag var ungefär 8-9 år.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
För mig handlar det inte om att komma iväg, för mig handlar det om att uppleva USA. Den amerikanska vardagen, alltifrån att gå och handla i mataffären, alla strikta regler, high school och school spirit och allt annat superamerikanskt som jag bara drömt om. Regionsval har jag inte gjort något, vilket inte kändes så bra först men nu har jag insett att en del av äventyret är att man kan hamna vart som helst i hela USA!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Självklart är jag livrädd för att lämna mina vänner, min familj, min pojkvän. Jag är väl mest rädd för att de viktigaste personerna i mitt liv inte kommer stå kvar när jag kommer hem men det får jag ta itu med då, nu ska jag leva ut min dröm! Jag är också rädd för att saker kommer bli fel där, att jag hamnar i en familj jag inte trivs i, att jag inte trivs i skolan eller att jag får supermycket hemlängtan och kanske inser att det där nog inte var någonting för mig. Men som sagt - det tar jag då!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Alla nya upplevelser och att få se allt jag drömt om på riktigt. Att utmana mig själv och övervinna mina rädslor ska också bli väääldigt spännande.

Vad längtar du efter just nu?
Att få min värdfamilj!! Jag vill veta vart jag spenderar nästa år och med vilka. Är både livrädd och astaggad på att få värdfamilj - allt blir ju så verkligt då!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Mjukisbyxor

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Louise Bennhult

Tror man att man kan är man redan halvvägs på vägen!

sponsorBesök bloggen
Louise Bennhults blogg