START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Louise Harker


Louise Harker photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Louise Harker

Vem är du? :)
Jag är en glad tjej som alltid har något som håller på. Jag älskar att studsa runt med mina kompisar och att träna friidrott och orientering, fast något som är nästan roligare än att träna själv är att lära ut orienteringen till barnen i småbarnsgruppen jag är ledare för med barn mellan 5 och 7 år. Jag är färgglad och påverkar ofta min omgivning till att bli gladare, och det känns ju kul! J

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag… Den börja med att jag vaknar runt sju och är i skolan, jag går i ettan och ska börja IB Diploma Programme i tvåan, till åtta. Lektionerna håller på till halv 5 (en dag till 2 – veckans bästa dag!) och därefter åker jag oftast direkt till träningen. Vid åtta, när jag kommer hem igen, äter, duschar och pluggar jag, och sen börjar det om igen J

Varför ska personer följa din blogg?
Jag har läst utbytesbloggar i ett par år, och jag har alltid reagerat på om det är någon blogg som skriver sånt som jag som blivande utbytesstudent själv vill läsa om. Det kan vara att inte glorofiera året och utelämna det negativa, att vara ärlig och berätta saker runtikring så man som utomstående förstår eller helt enkelt bara ta upp roliga saker i vardagen. Jag ska försöka skriva sånt som jag själv skulle vilja läsa, och hoppas att andra kommer tycka om det!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Dels har jag alltid velat uppleva en annan kultur på djupet än min egen, och dels har jag blivit inspirerad av släkt och vänner som varit iväg över hela jorden. Att vara iväg ett år kommer nog ge mig en ny syn på min egen tillvaro och att få mig att uppskatta den på ett annat sätt, och såklart, jag kommer växa och klara mig själv på ett helt annat sätt.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag var i USA när jag var liten, och ända sedan dess har jag velat åka tillbaka, helst för att uppleva landet och människorna ”på riktigt”. Min familj har alltid rest mycket så jag har sett mycket, och många kulturer vi har upplevt har varit spännande i sig, men inte såsom den amerikanska. Vi är så lika men ändå så olika.

Jag valde att inte göra något regionsval med tanke på att chansen att få en matchande famlij är större så, men också för att hela den amerikanska kulturen är ny för mig och jag känner inte att någon del skulle vara ”roligare” att uppleva. Vilken del jag än kommer lära känna kommer ge mig en otrolig upplevelse, sedan om det är med en familj i Södern, Alaska eller New York har ingen betydelse.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Min största rädsla just nu är att jag inte ska passa in i familjen eller att vi kommer vara alltför olika. Familjen utgör ändå basen för året så jag hoppas verkligen att den blir bra!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Alla nya saker jag kommer få prova på – jag menar, bara att inte ha en egen klass i skolan kommer bli en stor omställning, liksom att få välja sina ämnen och att gå med skorna på inomhus.

Vad längtar du efter just nu?
Efter att få min familj och kunna planera, och att sitta där med världens utbytesmania sista tiden…

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Chocklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk football

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Både och

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Snö

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Louise Harker

“If you have a problem and there’s nothing you can do about it, then what are you so worried about? If you have a problem and there’s something you can do about it, then what are you worried about?” - Unknown Author.

“Tänk på att främlingar är vänner som du ännu inte känner” – Abraham Lincoln

”Klokhet och vett uti övermått är den finaste gåva människan fått” – Rowena Rawenclaw

sponsorBesök bloggen
Louise Harkers blogg