START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Lovis Hakala


Lovis Hakala photo Utbytesår: 2011-12
Utbytesland: Belgien Belgien flagga
Organisation: Scand. skol.

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Lovis Hakala

Vem är du? :)
Jag heter Lovis kommer från Finland. Jag har spelat teater de senaste 10 åren, det är som en drog, kan inte sluta. :) Då jag inte är vid teatern eller virrar runt med kompisar brukar jag skriva,läsa eller klottra ner konstigheter på tomma papper. Jag tycker om färger och har en tendens att iskruda mig en massa olikfärgade kläder som inte alls går ihop. Annars så tycker jag om långa diskussioner som inte nödvändligtvis leder någonstans, intressanta människor samt resor. Vill se och försöka förstå hela världen! :)

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag? Det beror på periorden, just nu är det sommarlov och alla dagar ser olika ut. Men då skolan pågår så är det väl det normala vakna, cykla/åka buss till skolan, vara i skolan och försöka lära sig något mereller mindre nödvändligt, sedan hem och om vi repeterar till någon pjäs i teatern så är jag där hela kvällen.Under jullovet tillbringar jag nästan all min vakna tid vid revyrepetitionerna. Det finns många olika sorters vanliga dagar, det där var några av dem :)

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag förhoppningsvis skriver intressant. x) Och för att jag inte är påväg på ett helt vanligt utbytesår där man bor i värdfamilj och går i en lokal skola. Utan jag bor på internat och går i en nordisk skola, kan vara intressant att läsa om man vill ha ett lite annorlunda utbyte.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har alltid tyckt om att resa. Se nya delar av världen, träffa nya människor och se saker jag inte förstår. Att åka iväg som utbytesstudent,är en lång resa där jag får testa mina gränser, bli mera självständig och lära mig en massa nytt om mig själv, andra människor och kulturer. dessutom vill jag lära mig språk och det finns väl inget bättre sätt än att åka iväg som utbytesstudent? :)

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Det var en slump att det råkade bli Belgien. Alla andra utbytesår kostade massor. Så jag sökte på nätet efter något stiåendium. Jag hittde ett och det gick till Belgien, jag sökte och fick stipendiet. Nu är jag jätteglad att jag inte åker till italien eller Spanien som jag först hade velat. Det blir mycket mer spännande så här. Jag visste knappt någonting om Belgien innan jag sökte, då jag kommer hem kommer jag att veta massor! Dessutom kommer jag att få en rejäl dusch med franska, kanske jag kan lära mig språket trots allt? :)

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag vet inte. Jag har inga rädslor eftersom jag helt enkelt inte kan begripa att jag verkligen kommer att åka iväg, leva en dröm som jag drömt så länge. Det känns som något vacker, overkligt men framför allt ouppnåeligt. Och man kan ju inte vara rädd för en overklig önskedröm? Den enda rädslan är väl just det att det bara är en dröm och inte något verkligt. x)

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Nya vänner, nya upplevelser och perspektiv. Och att göra en nya stad till sin egen. Den där tiden innan man lärt sig hitta och ser nya saker varje gång man går till butiken. Och så ser jag fram emot den stunden då jag just landat i Bryssel och allt ligger framför mig, skratt, gråt, förvirring och friheten att göra året till helt och hållet sitt eget.

Vad längtar du efter just nu?
Att ge mig av!

Om du har några övriga funderingar som du vill dela med dig så skriv det här:
Hoppas bara att alla som skall åka någonstans i år får ett underbart utbytesår!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Chokladglass

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller Sushi?
Sushi

CommentsKloka ord från Lovis Hakala

You start to see the world a little diffrently when you turn it upside down -Paloma Faith-

Vi ligger alla i rännstenen men somliga av oss titta på stjärnorna - Oscar Wilde

sponsorBesök bloggen
Lovis Hakalas blogg