START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Lovisa Härold


Lovisa Härold photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Lovisa Härold

Vem är du?
Mitt namn är Lovisa Härold och jag är en 17-årig tjej från Tranås. Just nu läser jag första året Natur på Holavedsgymnasiet där jag trivs väldigt bra, men i höst tänker jag alltså lämna tryggheten bakom mig för ett år i Oklahoma City, USA. Om jag skulle beskriva mig själv med fem ord skulle jag säga nyfiken, envis, flummig, organiserad och en liten gnutta perfektionist. På fritiden gillar jag att läsa, orientera, resa, träffa kompisar och twittra kanske lite för ofta!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag brukar börja med att jag går upp ungefär vid halv 7 för att äta frukost och göra mig i ordning, innan jag cyklar till skolan. Väl där består de flesta dagar av pluggande varvat med flummiga skrattattacker med min underbara vänner. När jag kommer hem igen är det dags för ännu lite pluggande (man går ju natur liksom), och efter det blir det antingen träning eller lite för mycket kvalitetstid med min kära dator innan jag går och lägger mig igen alldeles för sent.

Varför ska personer följa din blogg?
För att den är bra! Nej men förhoppningsvis kommer folk tycka om den och se den som inspiration för att själva åka iväg, precis som jag har gjort när jag har läst utbytesbloggar. Jag kommer försöka vara så ärlig som möjligt om mina upplevelser, både de bra och de dåliga, och försöka ge en bild av hur det faktiskt är. Sen ska jag också göra mitt bästa för att uppdatera så mycket som möjligt och inte bli en sån där som slutar blogga efter ett halvår, haha.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Självklart är det massa faktorer som spelar roll, men den viktigaste är nog att jag vill bevisa för mig själv att jag klarar det. Har nästan alltid varit den där blyga tjejen, men nu vill jag ändra på det. Jag vill våga stå på egna ben och tror absolut att det här kommer hjälpa mig utvecklas! Sen verkar det ju så himla kul med.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Att jag skulle till USA var ganska självklart redan från början; ska man uppleva ett riktigt High School ska man göra det där. Jag valde dock inget delstatsval, för kände att familjen var viktigast och att det faktiskt inte spelade så stor roll var jag hamna. Är mycket nöjd med Oklahoma!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag inte kommer trivas, och jag inte går ihop med värdsyskonen, att jag inte får några vänner, att maten ska vara äcklig, att jag kommer gå upp i vikt, att någon är hemma kommer kommer bli sjuk medan jag är borta… Listan kan göras lång, och även om jag inte försöker tänka på det är det klart jag är orolig. Samtidigt vet jag att allt det där bara är sånt som KAN hända, inte som KOMMER - så varför oroa sig i onödan?

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag ser fram emot att leva ett amerikanskt liv. Att komma in i vardagen, prata engelska naturligt och verkligen kunna kalla Oklahoma för mitt hem.

Vad längtar du efter just nu?
Att äntligen få komma iväg till USA! Men innan det ser jag också fram emot ett härligt och efterlängtat sommarlov.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Svart

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Lovisa Härold

If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough

sponsorBesök bloggen
Lovisa Härolds blogg