START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Lovisa Odèn


Lovisa Odèn photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: AFS

Intervju med Lovisa Odèn

Vem är du? :)
Jag är en glad tjej född 1995 och bor i Västerås. Jag går första året på gymnasiet, ekonomiprogrammet och fritiden går åt vänner, plugg, bandy och fotboll. Jag har, som ni förstått, valt att spendera ett år som utbytesstudent i USA och det ska bli såå kul! 

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Vaknar och känner mig som en zombie… snoozar i 45 minuter innan jag slår på tvn och tittar ett tag, alltid lite för länge. Efter det blir det bråttom till skolan… Ja, sen är jag i skolan och kommer hem vid halv 5, och då är det bara att packa träningsväskan och slänga i sig en macka och iväg till träningen. Efter träningen så blir det lite tv och plugg. Ja det var det, mer än så är det inte…

Varför ska personer följa din blogg?
Jag försöker skriva som jag tänker och känner och hoppas att min blogg kan vara en hjälp för dig som funderar på att åka. Jag hoppas att jag kommer kunna svara på några av era funderingar och frågor genom att helt enkelt skriva om mitt liv som utbytesstudent, både det positiva och det negativa. En annan anledning till varför jag skriver är för att kunna visa hur mitt liv ser ut för de som är intresserade. Det är en blogg för dig som vill veta hur det egentligen är att bo i USA.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag har funderat på det sen jag gick i 9an. Jag känner att jag vill uppleva något nytt eftersom livet just nu är i princip bara rutiner. Det är dags för lite utmaningar och jag tror att jag kommer ha sån nytta av det här i framtiden. Dessutom tror jag det kommer bli så grymt roligt! En annan sak som blev avgörande i mitt val är att jag tänkt på det så mycket att jag inte skulle förlåta mig själv om jag missade chansen att göra något sånt här. Man lever bara en gång!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA var ett ganska självklart val för mig, även om jag ett tag funderade på ett spansktalande land. Det var dock inte svårt när jag väl skulle bestämma. USA har alltid lockat mig med deras kultur. Jag gillar att allt är lite överdrivet och annorlunda. Jag har väl inte gjort något speciellt regionsval ännu. Jag tycker det är jättesvårt att välja eftersom alla regioner bjuder på olika saker. Och då kan det lika gärna vara upp till slumpen.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Den största oron är att hamna i en värdfamilj som jag inte alls trivs med. Självklart är man orolig för det mesta, mer eller mindre. Men det är väl det jag kan komma att tänka på. En annan sak som jag brukar tänka på är hur det blir att komma tillbaka och börja i en ny klass och se sina gamla klasskompisar ta studenten… men jag antar att det är värt det!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Oh va svårt! Allt! Jag är grymt taggad just nu och jag vill bara åka iväg!

Vad längtar du efter just nu?
Förutom att åka till USA längtar jag just nu efter ett välförtjänt jullov och julafton såklart!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson, helt klart

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Går inte att välja ;)

Hamburgare eller Sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Lovisa Odèn

All our dreams can come true… if we have the courage to pursue them

sponsorBesök bloggen
Lovisa Odèns blogg