START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Maja Agborg


Maja Agborg photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Maja Agborg

Vem är du? :)
Jag är då Maja, född 1994. Bor i en lägenhet i Malmö och läser Samhäll - Språk på St. Petri skola. På fritiden tränar jag cheerleading med mitt fina lag, pluggar eller umgås med vänner. Jag tycker inte om regn eller att gråta, och älskar Harry Potter och att organisera ALLT.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag för mig skulle vara att gå upp och göra mig i ordning för skolan. Jag hoppar på cykeln och trampar snabbt iväg till skolan. Väl där går jag på lektion efter lektion och undrar om dagen aldrig ska ta slut. Latin, engelska, samhällskunskap. Timmarna passerar men det brukar oftast vara rätt kul med tanke på att min klass består av en grupp viktigt härliga tjejer (vi är 30tjejer i klassen och 0 killar). När skoldagen äntligen tagit slut cyklar jag hem till min lilla hund och tar en liten promenad med honom. Efter att ha varit hemma någon timme är det dags för att hoppa på cykeln igen och denna gången för att ta mig till cheer-träningen för att träna med mitt lag. Några timmar senare sitter jag väll hemma igen och pluggar eller träffar en kompis. Kvällen kommer, natten kommer och snart är det morgon igen!

Varför ska personer följa din blogg?
Jag kommer skriva mycket om förberedelserna innan utbytes året väldigt noggrant, och när jag sedan är i USA även ge ett väldigt omfattande intryck om hur året i USA är. Jag kommer inte bara skriva om allt det positiva, utan även ta med det mindre positiva som t.ex. hemlängtan. Dessutom älskar jag att fotografera så jag kommer blanda bilder och text rätt mycket för att det inte ska bli så “torrt”.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det har alltid varit en dröm, och om det inte vore för att mina föräldrar är så otroligt stöttande skulle den nog aldrig slå in. Det började med en tanke om att åka på språkresa, som sedan aldrig blev av. Denna tanken utvecklades till ett helt utbytesår senare. Jag vill åka för att uppleva kultur, förbättra min engelska och träffa nya människor.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag har nog aldrig riktigt tänk på något annat än USA, det var bara en självklarhet. Landet tilltalar mig med sin “storhet”.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Hemlängtan, men det är nog också det ända. Jag är beredd på att jag kommer längta hem men jag tänkte inte heller låta det knäcka mig.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag kan omöjligt välja ut endast en sak, för just nu känns utbytesåret bara så enormt i sig, vilket det också är! Jag ser fram emot exakt varje liten bit av året.

Vad längtar du efter just nu?
Såklart så längtar jag efter utbytesåret, men också till helgen, höstlovet, jullovet.. Sommarlovet. Men mest av allt, USA.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Amerikansk!

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola!

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson för tusan.

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand tusen gånger om.

Hamburgare eller Sushi?
Varken eller, vegetarian!

CommentsKloka ord från Maja Agborg

When in doubt, do it!

sponsorBesök bloggen
Maja Agborgs blogg