START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Maria Andersson


Maria Andersson photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: England England flagga
Organisation: Svenska skolan

Intervju med Maria Andersson

Vem är Maria Andersson?
Jag är en sjutton-årig flicksnärta som älskar att resa och upptäcka nya kulturer och områden men som också älskar uttrycket borta bra men hemma bäst. Jag tror att vart jag än bor om tio år så kommer det alltid finnas ett hem i Sverige, i den lilla by jag bor i nu. Jag älskar min familj och mina vänner och värderar dem väldigt högt i mitt liv. Jag är både plugghäst och skoltrött - även fast jag är trött på skolan så vill jag ändå få bra betyg och kämpar verkligen för det! Jag antar att jag är lite som alla andra, samtidigt som jag är en helt egen person.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu är det sommarlov, så då är mina dagar lite slappare. Ungefär såhär ser en vanlig dag ut; upp vid nio-tiden för att kika hur vädret är, sen blir det frukost och efter det antingen ut på altan för solning och badning och vädret tillåter eller så blir det en promenad med voffsen eller så sätter jag vid i uterummet med en bra bok. Vid halv tolv tiden gör jag mig i ordning, slänger i mig en lätt lunch och sen sticker jag iväg till jobbet. Jobbar från ett till nio och sen är det hem och antingen vidare på festligheter eller så blir det kvalitetstid med familj eller datorn. Sen är det till att krypa till kojs och sova min skönhetssömn innan rutinen fortsätter likadant dagen efter.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag kommer ha så sjukt bra i London och jag vill dela med mig av det till så många som möjligt. Man ska följa min blogg för att jag älskar att blogga och kommer göra det ofta och mycket om en massa roligheter som jag gör om dagarna. Jag vill inspirera andra att åka iväg och att våga!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag är extremt skoltrött och även fast jag kommer gå i skolan i London lika som jag gör idag så är det ett miljö-ombyte vilket jag tror kan göra mig gott. Jag älskar min stad, min skola och min klass här hemma men jag är så extremt “vardags-trött” att det ska bli skönt med lite omväxling.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag har länge funderat på att ta ett utbytes-år på High School i USA men eftersom jag vill gå ut skolan så fort som möjligt så var det aldrig aktuellt för mig. Det var faktiskt av ren slumt jag stötte på broschyren om Svenska skolan i London när jag var och väntade på en tid hos skolans SYV där det stod; “Ett år i London utan att förlora ett år i Sverige” och jag åkte hem för att sätta igång med ansökan på en gång. Just nu känns England och London helt rätt, men det var liksom inte jag som valde just det landet - det var England som valde mig. ;)

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
De flesta oroar sig nog över hur skolan kommer vara; kommer det vara svårare än i Sverige, kommer jag träffa många nya vänner o.s.v. eller hurdan värdfamiljen är; kommer jag få god mat, tänk om jag får en dålig säng o.s.v. Men ska jag vara ärlig så är jag mest rädd över att sakna min gamla klass och min gamla skola.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?

Vad längtar du efter just nu?
Just nu vill jag bara sätta mig på flyget som tar mig till mitt nya hemland, England. Jag längtar efter att ha en halv-timme från London-city, att träffa nya vänner och skaffa nya bekantskaper i England. Jag längtar efter att få kalla England som mitt hemland, även fast det inte känns som att det kommer vara det nu, så kommer det faktiskt vara det om bara några ynka månader.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller strand?
Strand

Hamburgare eller sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Maria Andersson

As you grow older you’ll find the only things you regret are the things you didn’t do.

sponsorBesök bloggen
Maria Anderssons blogg