START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Michaela Persson


Michaela Persson photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: AFS

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Michaela Persson

Vem är du?
Jag är en tjej på 17 (väldigt snart 18) år. Jag bor i en liten stad norr om Örebro där jag snart ska avsluta mitt andra år på naturvetenskapliga linjen på Thoren business school. Jag är en målmedveten person som älskar det mesta som rör sport o träning, ett till intresse är matlagning och framförallt att baka tårtor. Jag är en glad och positiv person och jag brukar vara väldigt duktig på att hitta intresse i saker jag inte egentligen tycker är kul. Jag gillar framförallt att resa och upptäcka nya saker och platser!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu börjar skolan gå mot sitt slut och då är det slutspurten i skolan som gäller. Så en vanlig dag går jag upp på morgonen, tar bussen in till Örebro för att sedan gå 2 min till skolan. Väl i skolan umgås jag mycket med vänner och vi går ibland lite på stan efter skolan eller sitter och solar på “soldäcket”, om vädret tillåter förstås. Väl hemma, efter 40 minuter bussresa, brukar jag antingen träna, plugga eller spendera tid med min pojkvän.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag ska till USA och leva som utbytesstudent där i ett år och förmodligen kommer det hända många saker som är roliga att att läsa om. Mitt mål är att jag ska blogga mycket om vardagliga händelser och sådant som skiljer sig ifrån Sverige. Då kan de som funderar på att bli utbytesstudent eller bara är nyfikna på hur det skulle vara få en känsla av hur det är!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Allt började för ganska exakt ett år sedan, jag var trött på skolan och hade tappat ganska mycket motivation. Jag har vänner som varit iväg år innan så tanken har alltid funnits men det var först nu som jag började tänka på det på riktigt. Första gången jag tänkte på det blev jag rädd men ju mer jag funderade desto säkrare blev jag, och efter sommaren var jag 100% säker på att jag ville åka.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Det första jag tänkte var att jag ville lära mig flytande engelska. Egentligen har bara USA funnits i mitt huvud att deet var dit jag ville åka, fast ett tag funderade jag på Australien.Men sen kom jag på att jag ville uppleva den amerikanska kulturen, maten och high school så därför valde jag tillslut USA. Regionsval finns inte då man åker med AFS utan istället får man rangordna välkomstflygplatser som då har x antal delstater kopplade till sig. Jag kommer att åka till New York vilket betyder att jag kommer hamna någonstans på USA:s östkust!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Den största är att jag inte har fått veta mig värdfamilj än men förhoppningsvis vet jag det snart. Sedan är det den första skoldagen, jag kommer att vara sjukt nervös men det kommer samtidigt att vara så himla spännande på samma gång.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Det är väldigt mycken men att få träffa min värdfamilj och att få vänner från både USA men också från andra olika delar av världen. Och även få spela flera olika sporter och bara leva det vardagliga livet i en helt annan kultur!

Vad längtar du efter just nu?
Att få reda på min värdfamilj! men också njuta av sommaren här hemma tillsammans med familj och vänner innan jag åker.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Michaela Persson

För att lyckas, måste man våga misslyckas

Tears don´t mean you´re losning

sponsorBesök bloggen
Michaela Perssons blogg