START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Milla Harju


Milla Harju photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Milla Harju

Vem är du?
Jag heter Milla och fyller 17 år i augusti. Jag bor i en liten stad i Finland där jag även har gått ut första året i gymnasiet. I mitten av augusti byter jag ut mitt finska liv mot 10 månader i Utah. Jag kommer bo en liten bit utanför Salt Lake City i en stad vid namnet Holladay och gå på Olympus High School. Jag försöker få det mesta och bästa utav livet och vill resa mycket till en massa olika platser.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Stiger upp antingen med det samma när väckarklockan ringer eller så snoozar jag en stund före jag tvingar mig upp ur min ursköna säng. Åker till skolan eller jobbet egentligen, nu när sommarlovet har börjat för min del. När jag kommer hem kan jag spendera tid bland annat genom att sola ute på terassen, hänga med mina fina fiiina vänner, sitta framför datorn eller genom att träna. Läsa är också något jag gör på fritiden; böcker, tidningar, bloggar eller utbytesbloggar helt enkelt.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag vet vad jag gillar att läsa i bloggar så jag försöker göra min blogg intressant och läsvärd, och jag hoppas ju förstås att ni gillar den också. Lägger upp ganska mycket bilder och försöker att uppdatera om det mesta som händer inom utbytesfronten, men också om mitt vardagsliv. Jag vill skriva om både det bra och dåliga när jag är i USA, för att jag vill ge en verklig bild om mitt utbytesår, allt är ju ändå inte en stor fet semester varje dag. Jag försöker även ta läsarnas åsikter i beaktande så ni får gärna ge tips om vad ni vill läsa och fråga om allt. Ni kan ju ta en titt i min blogg!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det finns en massa saker som gör att jag vill åka iväg, men det beror nog mest på att jag vill uppleva något nytt och annorlunda, och att åka iväg har länge varit en dröm och ett mål för mig. Jag vill ha vänner runt världen och se en massa nya saker och platser, uppleva en ny kultur och en annorlunda livsstil. Utbytesåret kommer säkert också att lära mig en massa nytt och få mig att se livet från en annan perspektiv, och det är ju bara bra.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA har länge varit det självklara valet för mig, men före jag i november anmälade mitt intresse till Explorius funderade jag också på några andra länder, Australien och USA var länderna som intresserade mig mest, men Australien var dyrare så det blev USA. Är jätte nöjd med mitt utbytesland och ser fram emot att få gå i en high school, träffa nya människor och uppleva det amerikanska livet. High school spirit, amerikanska fotbollsmatcher, fina platser, skolbaler, Starbucks, shoppingen, det amerikanska sättet att fira alla högtider på - jo, det finns en maaassa saker som gör att USA blev mitt val. Gjorde ingen regionsval, men tycker att jag hamnade på ett jätte fint ställe ändå och för mig är det familjen som är viktigast.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag inte ska trivas så bra eller att jag hemlängtan hela tiden, de är nog de saker som jag är lite orolig för. Jag vill ju inte heller gå upp i vikt men det kommer jag troligen ändå att göra, haha, men jag ska njuta av allt som utbytesåret har att erbjuda och oroa mig mindre så blir det nog bra, dock är jag lite orolig över att min kost bara kommer att bestå av en massa snabbmat, det skulle jag nog inte må så värst bra öve, hoppas på lite nyttig mat där också hehe. Det blir svårt att lämna mina nära och kära hit, men jag vet att äkta vänner är här när jag kommer tillbaka och familjen lämnar mig inte. Men värst stora rädslor har jag inte, för att jag vet att jag skulle ha ångrat ifall jag inte hade åkt.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få leva det amerikanska livet och ha vänner från olika delar av världen, att kunna prata engelska flytande och att få uppleva en massa nytt och annorlunda. Ser också fram emot att träffa min värdfamilj (och att ha en Starbucks nära mig, woopwoop).

Vad längtar du efter just nu?
Har redan fått min värdfamilj, så nu längtar jag mest efter att få visumet fixat och att få spendera en minnesfull, rolig och fantastisk sommar innan jag åker iväg till USA för att uppfylla det jag längtat efter i flera år. De första dagarna i USA ska jag spendera på Soft Landing Camp i New York med andra Explorius-utbytisar, vilket jag ser fram emot enormt mycket och sedan att få träffa min värdfamilj, det kommer att bli grymt!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Fisk

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Båda

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Milla Harju

In the end we only regret the chances we didn’t take.

sponsorBesök bloggen
Milla Harjus blogg