START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Moa Åström


Moa Åström photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Moa Åström

Vem är du?
Hmm, det är en svår fråga faktiskt, men jag är en 16 årig tjej som ofta anses som blyg och tyst men när man lär känna mig så slutar jag aldrig att prata. Jag född och uppväxt i den vackra staden Piteå och jag bor med mina föräldrar och min lilla syster Nora. Jag älskar Star Wars, Star Trek, Sagan om Ringen, Game of Thrones.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag stiger upp, äter frukost, jobbar, sover. Jag jobbar hela sommarn för att tjäna ihop mina fickpengar så medan min familj är på stugan, så bor jag med min Mormor och Morfar. De få dagarna jag är ledig, fixar jag med visumhandlingar och andra förberedelser. Jag kollar min mejl dagligen och har min telefon med mig 24/7, ifall jag skulle få min värdfamilj!

Varför ska personer följa din blogg?
Eftersom man vill veta hur det är att vara utbytesstudent! Själv tycker jag att det är skönt att läsa andra utbytesstudenters bloggar eftersom man kan relatera, se sig själv i samma situation. Jag tänker “sno” pappas systemkamera så det kommer att bli många bilder och jag ska försöka uppdatera bloggen minst en gång per dag. (Och för att jag har suttit många timmar och försökt lära mig att designa en blogg)

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag hittade Explorius av en slump! I 7:an ville jag veta mer om olika gymnasielinjer och hittade att man kunde studera ett år utomlands. Jag bara visste att det var något för mig och nu två år senare så ska jag iväg!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag tvekade inte en sekund när jag valde USA, det var bara självklart. Jag gjorde ett delstatsval (Arizona, Kalifornien, Nevada), eftersom jag ville hamna någonstans så olikt från Sverige som jag kunde.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag kommer glida ifrån mina kompisar när jag är borta och att inget är som förr när jag kommer hem. Att jag kommer hamna i en dålig värdfamilj och att jag inte kommer att ha några vänner. Att jag kommer att misslyckas med skolan och att jag inte kommer att klara ett år utan alla jag känner i en annan världsdel. Listan är oändlig haha.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få bo i en annan familj! Att få uppleva hur en Amerikansk tonåring lever. Jag ser fram emot ALLT även om jag inte riktigt fattat att jag ska fara än.

Vad längtar du efter just nu?
Att få min värdfamilj och att få fara!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Midsommarafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Landsbygd

CommentsKloka ord från Moa Åström

Don’t cause any problems, you cheeky little buggers

sponsorBesök bloggen
Moa Åströms blogg