START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Olivia Häggkvist


Olivia Häggkvist photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: YFU

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Olivia Häggkvist

Vem är du?
Jag är just nu en helt vanlig svensk tonårig som bor i ett villa område i Umeå och har precis gått ut andra året på en samhälls-linje. Jag älskar sport speciellt basket som jag spelar själv. Om just nu mindre än en månad så packar jag mina väskor och flyger över till Maryland, USA för at spendera de kommande 11 månaderna där.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Just nu är det sommarlov så det är ganska lugnt, jag kan sova nästan hur länge jag vill och behöver inte göra något om jag vill så jag går mest och drömmer mig bort till Amerika. Men imorgon så börjar jag på mitt sommarjobb och då kommer mina dagar bli lite mer strukturerade.

Varför ska personer följa din blogg?
För att läsa och få reda på lite mer på hur det kan vara att vara utbytesstudent. Jag har även en systemkamera som ska med till USA och jag ska försöka ta så mycket bilder som möjligt och lägga ut på bloggen. Jag kommer inte skriva någon förskönad version av att vara utbytesstudent utan ska vara så ärlig som möjligt för att hjälpa andra att få rätt bild och vilja bli utbytesstudenter i framtiden.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag vill uppleva något nytt och har i flera år velat åka i väg på ett utbytesår. Det känns som att man just nu har upplevt en så liten del av världen och genom att göra något som det här så får kommer jag få en veta hur livet fungerar i ett annat land. Jag vill uppleva en ny kultur och samtidigt lära mig mer om mig själv och växa som människa.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA kändes som givet för mig. Jag har länge varit intresserad av just Amerika eftersom att det är så annorlunda där jämfört i Sverige. Här försöker vi vara lagom och inte sticka ut alls från mängden medan man får känslan av att amerikanarna är raka motsatsen.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
De största rädslorna är att jag inte kommer komma överens med mina värdföräldrar även om de just nu verkar som världen gulligsate människor, så vet man ju aldrig. Även att inte hitta min plats i skolan tänker jag en del på.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att få gå på High School! Att få uppleva allt det som man tidigare bara sett på film jockes, cheerleaders, school teams. high school spirit och allt vad det heter. Även att få bli del av en helt ny familj ser jag framemot också.

Vad längtar du efter just nu?
Att bara få åka så att det bara kan börja. Min Area representant har planerat in två resor nu i början när vi kommer dit. Vi kommer börja med att fara till ett beach house och även till New York City!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Mjukisbyxor

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Morgonperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Landsbygd

CommentsKloka ord från Olivia Häggkvist

What doesn’t kill you makes you stronger

sponsorBesök bloggen
Olivia Häggkvists blogg