START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Petra Larsson


Petra Larsson photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: Storbritannien Storbritannien flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Petra Larsson

Vem är du? :)
Jag är en sjuttonårig tjej ifrån det norrländska kustlandskapet som till hösten kommer befinna mig i Storbritannien.  I dagsläget går jag första året på Natur och stormtrivs i vad som kan vara Sveriges bästa klass. På fritiden målar jag mycket, dansar bugg och nördar ner mig i så många saker som möjligt.

Hur ser en vanlig dag ut för dig just nu?
Dagarnas centrum är för tillfället givetvis min älskade skola. Jag vaknar kring sju, halkar iväg till skolbussen och börjar vanligtvis mina lektioner kring 8.30. Vid fyra ger jag mig av hemåt, och den promenaden är antingen dagens bästa eller sämsta timme. Väl hemma är det middag, och sedan blir det till att plugga, eller prokrastinera någon timme innan det är dags att dra sig till sängs.

Varför ska personer följa din blogg?
Alla som är intresserade av ett brittiskt utbytesår, både tiden före, under och efter.  Jag vet att det finns många bloggar om utbytesår i USA, så förhoppningsvis kommer jag sticka ut lite ur mängden med mina kulturkrockar och upplevelser.  Bloggen skapades främst för att släkt och vänner ska kunna följa min resa (då de inte ryms med i handbagaget på flyget dit) men vem som helst är givetvis välkommen att läsa!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min familj har tidigare haft två utbytesstudenter hos oss, så jag skulle tro att den första inspirationen kom därifrån. Jag har alltid gillat utmaningar och språk, så detta blir det ultimata äventyret.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Jag har väll alltid haft något anglofila tendenser, så Storbritannien var ett rätt självklart val. Att välja mellan Skottland, England eller Wales brydde jag mig faktiskt inte om då alla delar lockade på sina egna sätt.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Jag är rädd för att jag inte ska passa in med min värdfamilj,att komma hem med en accent ingen förstår, och sedan så kommer jag att sakna klasskompisarna något fruktansvärt. Men de är inga stora orosmoln, jag känner mig förvånansvärt avslappnad med situationen faktiskt

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Att uppleva en ny kultur och träffa nya människor. Se och höra nya saker, prata engelska nonstop, åka bil på fel sida av vägen och kolla om ens fördomar stämmer.

Vad längtar du efter just nu?
Att få en placering så att resan känns verkligare. För tillfället har jag nog inte riktigt fattat att det här faktiskt skall hända, och jag vill sannerligen se vart jag hamnar.

Kommentarer

1 Kathy on Jul 14th, 2012 said:
Det har du re4tt i Simon.Re4tt se5 osnyggt om man har me5nga se5dana fe4lt.Om man nu vill anve4nda en se5dan fatuere se5 tycker jag servern ska ha bra prestanda vilket inte min VPS har. Men jag tycker det funkar bra om man bara har detta pe5 ett fe5tal ste4llen.Har inte kollat det he4r men om detta sker via Ajax se5 snabbar det upp re4tt se5 bra och ska ske utan att allt laddas om. Jag ska kolla upp om man kan gf6ra en se5dan lite snyggare lf6sning. : Problemet jag ser e4r att ”postback” tvingar en omladdning av sidan, vilket inte ett vanligt javascript hade kre4vt.Visst var detta enkelt att utff6ra. Men kan det inte bli jobbigt om man anve4nder denna metod och le5ter sidan laddas om flera ge5nger under en ifyllning av ett formule4r.
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Choklad

Politik eller sport?
Politik

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kväll

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller sandstrand?
Snö

Hamburgare eller sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Petra Larsson

“What is the point of being alive if you don’t at least try to do something remarkable?” – John Green

sponsorBesök bloggen
Petra Larssons blogg