START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Petter Lindén


Petter Lindén photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: YFU

Intervju med Petter Lindén

Vem är du?
Jag heter som sagt Petter Lindén och bor i sollentuna norr om stockholm när jag är hemma i sverige. Jag har mamma, pappa och en storasyster som också varit utbytesstudent. Jag har även en lillebror. Jag älskar att fota och jag gillar även att skriva och sjunga. Jag är 16 år så jag gick precis ut nian innan jag drog till USA. Ganska tidigt att åka iväg men det funkar utmärkt.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag går upp vid halv 7 och äter frukost och sedan släpper min värdpappa eller värdmamma av mig vid skolan eftersom det inte går några skolbussar i det området jag bor.
Sedan har jag 6 klasser varje dag med en håltimma och lunch som är ca 45 min. Efter skolan spelar jag tennis. sedan hämtar min värdmamma upp mig och vi åker hem och fixar middag, jag gör läxor om jag har några osv.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag tycker att man ska följa min blogg för att jag är ganska ung för att åka som utbytesstudent, det flesta åker efter ettan men jag valde efter nian så ni som funderar på att åka som utbytestudenter redan efter nian kan tycka det är intressant att läsa min blogg. De flesta utbytestudenter är också tjejer så det kanske kan vara kul att läsa en killes blogg om man själv är det. Jag uppdaterar även ganska ofta och då har jag nästan alltid bilder.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Som sagt så har min syster åkt så jag fick också chansen att åka så då tänkte jag att jag måste ta den. Jag har hört från andra som har varit iväg att man växer så sjukt mycket som person och jag åkte även mycket för att lära mig i princip flytande engelska. Det är en så sjukt kul upplevelse som man aldrig kommer glömma och ha nytta av hela sitt liv.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Varför jag valde USA hade flera anledningar. Jag hade faktiskt kanske tänkt åka till Sydafrika men eftersom jag ville få in engelskan så blev det USA. Jag har heller aldrig varit i USA så det var väl också en anledning. Min syster åkte också till USA och hon hade gillat det så då tänkte jag varför inte.

Vilka var de största rädslorna innan du åkte iväg?
Jag var ganska rädd för att det skulle bli problem när jag skulle in i USA och kanske problem med att hitta på flygplatser osv. Jag tänkte faktiskt inte så mycket på året utan var mer rädd för själva resan innan jag åkte. Men jag tänkte såklart också på första skoldagen, att bo med en familj man aldrig träffat förut.

Var rädslorna berättigade?
Jag tror att det flesta är för nervösa innan de åker för allt löser sig ju och även om man har kul stunder och stunder man bara vill åka hem så kommer ju allt gå bra till slut. Jag hade inget problem med resan till USA eller när jag gick in i landet så jag var nog för nervös och rädd. Min familj är jättesnäll så det var inget problem och i skolan fanns det ju folk att fråga överallt så jag oroade mig för mycket.

Vad längtar du efter just nu?
Just nu längtar jag efter att få fortsätta detta fantastiska år jag påbörjat och att jag kommer få uppleva mycket roliga saker. Jag blev faktiskt också lite sugen på nutella, jag tror min värdbror har smitta mig för han älskar nutella!

Jag tycker att ni som läser detta och funderar på att åka ska ta chansen och göra det! Det kan bli det bästa året i ditt liv om du gör det till det. Såklart är det svårt, det är det nog för all men man klarar sig ju och kommer hem och har upplevt så mycket saker och kanske lärt sig parat ett språk flytande. Sist men inte minst växt som person!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Sport

Michael Jacksson eller Madonna?
Madonna

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kväll

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller strand?
Snö

Hamburgare eller sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Petter Lindén

Följ alltid dina drömmar och va positiv till allt så blir livet mycket enklare

sponsorBesök bloggen
Petter Lindéns blogg