START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Rebecca Zetterlund


Rebecca Zetterlund photo Utbytesår: 2010-11
Utbytesland: Osterrike Osterrike flagga
Organisation: Rotary

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Rebecca Zetterlund

Vem är du? :)
Jag är en 17-årig tjej från en pytteliten by (Hällekis) som ligger mellan Göteborg och Stockholm. Jag hade precis gått klart 2:an på De la Gardie gymnasiet i Lidköping innan jag åkte hit så jag har bara ett år kvar på musiklinjen. Jag bor med båda mina föräldrar, en lillasyster och en hund i ett stort, vitt hus. Mina största intressen i livet är musiken och att modella. Jag har sjungit i kör och spelat piano sen jag var runt 8 år och när jag var 14 provade jag på att vara modell och det har följt med sen dess, jag älskar det! 

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min mamma var utbytesstudent när hon var 16 och åkte då iväg till USA. Vi var i USA sommaren 2008 i en månad och hälsade på dem för en vecka. Och det var helt sjukt att se när de pratade om alla minnen (hon var utbytesstudent där för 33 år sedan!) och de kom ihåg precis allting! Så jag började söka på de olika organisationerna, jämförde mellan dem och till sist skickade jag iväg min ansökan om att få vara utbytesstudent i Australien med Rotary!

Hur funderade du när du valde Australien? Regionsval?
Jag säger bara en sak: Hugh Jackman i filmen “Australia”. Det är faktiskt sant, det var den som fick mig att välja Australien. Jag funderade först på USA, men ville välja ett land jag inte varit i där de pratade engelska. England kändes så nära, och jag smälter för Aussie accenten, så Australien var självklar! Jag valde NSW som första val och hamnade här också. Jag har alltid velat se Sydney så det var därför, drömde om att få hamna där. Det gjorde jag inte, men hamnade väldigt nära och har redan varit där 3 gånger hittills!

Vilka var de största rädslorna innan du for iväg?
Att jag skulle förlora min pojkvän, att jag skulle dö av att en spindel/orm biter mig i sömnen den första dagen jag sover hos min värdfamilj. Eller att planet skulle krascha innan jag ens kommit fram! Det var de 3 sakerna som for runt i mitt huvud innan jag åkte iväg.

Var rädslorna berättigade?
Ja, planet kraschade ju inte. Och jag har inte ens sett en orm sen jag kommit hit (dock väldigt många spindlar!). Men jag förlorade min pojkvän.

Var det enkelt att komma in i engelskan?
Engelska har alltid varit mitt favorit ämne och jag har kunnat använda den väldigt mycket tack vare att min familj är riktigt globetrotters! Det som var jobbigt var deras accent som jag hade svårt att förstå när jag kom hit, men nu pratar jag så själv så det bara flyter på! Jag har fått så mycket beröm för att jag pratar bra engelska, det är jätte roligt!

Vad är den största skillnaden mellan den svenska och Australiens skola?
Här måste vi bära skoluniform samt ta med oss egen lunch till skolan. Sen så väljer man sina egna ämnen också, och alla lektioner är lika långa. Det är nog de största skillnaderna

Vad längtar du efter just nu?
Jag och massa andra utbytesstudenter kommer åka på ett stort camp som heter “Capricorn ramble” där vi kommer få se hela den östra delen av Australien i princip. Ayers rock, Melbourne, barriärrevet, Cains, Gold coast, Adelaide. Det är från 16e april till 7e Maj och jag längtar grymt mycket!

Kommentarer

1 Lone on Nov 3rd, 2010 said:
Hej Österrike hm. hm. och jag som trodde du var i Australien:o
2 Rebecca Zetterlund on Nov 4th, 2010 said:
Hej! Jätte kul att vara med här, men jag är i Australien (som mamma kommenterade) och inte österrike!
Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Nej, måste jag välja? Okej, glass!

Politik eller sport?
Sport!

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson!

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll!

Coca Cola eller Fanta?
Fanta!

Morgon eller kvällsperson?
Kväll!

Windows eller Mac?
MAC!!!

Snö eller sandstrand?
Strand!

CommentsKloka ord från Rebecca Zetterlund

“A part of where you’re going is knowing where you’re coming from!”

Under ditt utbytesår, glöm aldrig familjen och vännerna som stöttar dig där hemma! Sen jag kommit hit har jag faktiskt lärt mig att vara stolt över Sverige. Jag är stolt över att säga “jag kommer från Sverige”.

sponsorBesök bloggen
Rebecca Zetterlunds blogg