START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Saga Ekman


Saga Ekman photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Saga Ekman

Vem är du?
Jag är en glad och öppen tjej på 16 höstar som går årskurs 1 på Enskilda Gymnasiet i Stockholm. Jag har en hund och en häst och tillsammans med familj och vänner är de det bästa jag har i mitt liv.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Det nalkas svensk sommarvärme och sommarlovet står runt hörnet, alla prov är avklarade och jag har introducerat lugnet till min vardag. De kommande dagarna startar med sovmorgon eftersom många kurser är klara, dagarna slutar sedan lagom i tid till efter lunch då jag avnjuter glass efter glass med vänner i solen.

Varför ska personer följa din blogg?
Jag startade min blogg för att informera vänner och familj om allt det roliga jag upplever på andra sidan Atlanten och det är precis det som andra kommer läsa på min blogg. Hur jag planerar att göra mitt utbytesår värt miljontals ansökningspapper, hemska vaccinationssprutor, ett stort antal sömnlösa nätter av grubblande och andra svårigheter man kan stöta på eller ställas inför under sitt år på egen hand.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Min syster var utbytesstudent i Australien och enda sedan hon kom hem och har berättat sina fantastiska upplevelser och nya erfarenheter har jag vetat att jag vill skaffa mig egna sådana.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag är en sucker för varenda en av de amerikanska serierna som går på TV så att jag skulle tillbringa mitt år i USA var självklart för mig. Av ovanstående anledning så blev mina delstatsönskningar Arizona, North Carolina och Virginia. I Augusti åker jag till Arizona!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Min största rädsla innan jag fick reda på vilken delstat jag skulle hamna i var om jag skulle hamna i norr, exempelvis North Dakota eller Washington State, nu har jag som tur är fått det bekräftat att jag kommer till de varmare breddgraderna vilket glädjer mig. En mer allmän rädsla jag haft är att det inte ska vara värt allt slit, att jag kommer sakna mina kompisar och mitt hem så mycket att jag inte tar vara på det fantastiska året jag har framför mig. Lösningen på detta är att helt enkelt intala sig själv att det här året blir vad man gör det till, jag ska göra mitt utbytesår till det bästa året i mitt liv. Med rätt inställning fixar man allt!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Varma soleftermiddagar med nya vänner i solstolen, spännande turneringar och skolmatcher på en av Arizonas största High School District, Mesa Public School vilken är skolan jag kommer börja i.

Vad längtar du efter just nu?
Avresa! Och att få reda på vilken som är min värdfamilj (eftersom jag åker med explorius Select High School program så blir jag placerad på skola innan jag blir tilldelad en familj).

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Midsommarafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Saga Ekman

Remember, if you ever need a helping hand, it’s at the end of your arm, is you get older, remember you have another hand: The first is to help yourself, the second is to help others.

sponsorBesök bloggen
Saga Ekmans blogg