START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Sara Sandberg


Sara Sandberg photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: EF

Intervju med Sara Sandberg

Vem är du?
Jag är en social, positiv, musikgalen tjej från huvudstaden. Jag dricker alldeles för mycket kaffe för mitt eget bästa och har med mig min pimpade, glittriga iPod vart jag än går.

Hur ser en vanlig dag ut för dig just nu?
Först ringer mina fyra alarm på iphonen som jag, utan att vakna, vant stänger av. Efter det ringer min hardcore-oldschool väckarklocka som väcker alla andra i huset förutom mig, tillsist drar mamma mig ur sängen och jag går upp. Därefter stressar jag och skiftar mellan att slänga ut alla kläder ur garderoben, sminka mig samt äta frukost. Sen går jag i skolan där jag pluggar lite (läs mycket) matte, sjunger lite och sjunger lite mer. Efter skolan så antingen pluggar jag eller är med finfina vänner eller gör ingenting. The fabulous life of me.

Varför ska personer följa din blogg?
Det här är ju inte ”bara” en USA-blogg så jag skriver om vardagen just nu också. Bloggen är till för först och främst mina nära och kära men sen för andra med utbytesdrömmar och för alla som vill läsa om mitt högst intressanta liv. Jag vill också genom bloggen kunna nå ut till andra utbytesstudenter och kanske inspirera.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Oj, det här med USA kom väldigt spontant. Hade du frågat Sara Sandberg 14-15 år, hade jag nog inte riktigt vågat. Jag lever dock lite efter ”Det du ångrar mest är det du aldrig gjorde” och när jag en vanlig höstdag gick hem från skolan bestämde jag att jag ville åka som utbytesstudent. Mamma och Pappa är superengagerade och peppande vilket känns underbart så någon dag senare hade vi bokat in en intervju. Det har alltid varit en dröm för mig att bo i USA och plugga där så det känns sjukt att det ska slå in. Jag menar, jag gråter till High School Musical nuförtiden.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
USA var självklart men jag valde inte regionsval då jag inte ville begränsa urvalet. Jag hamnade i en stad med ca 100 000 invånare i delstaten Colorado och det känns awesome! Jag är så galet taggad!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Det här låter kanske jättetöntigt men jag är jättenervös inför första skoldagen. Tänk om det blir som i Mean Girls och jag sitter och äter lunch på toaletten för mig själv. Men det fixar sig säkert :)

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Allt, the full high school experience. Jag ser fram emot kulturen, vädret, prom och graduation med de fyrkantiga hattarna. Men jag längtar också efter att leva i vardagen där, att dricka morgonkaffet någon annan stans i världen. Åh juste, shoppingen såklart!

Vad längtar du efter just nu?
Sommar med allt den innebär. Värme, vänner och USA. Hallelujah

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass, närsomhelst varsomhelst

Politik eller sport?
Båda

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Jag är inte världens läskfan men jag säger… Fanta

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Mac

Snö eller sandstrand?
Strand

Hamburgare eller sushi?
Sushi, sushi, sushi, sushi. Himlen är nära

CommentsKloka ord från Sara Sandberg

”Don’t tell me the sky is the limit when there are footprints on the moon”

sponsorBesök bloggen
Sara Sandbergs blogg