START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Signe Göransson


Signe Göransson photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: Sydkorea Sydkorea flagga
Organisation: Rotary

Intervju med Signe Göransson

Vem är du?
HejHej! Mitt namn är Signe, även kallad Signe. Jag är en, snart, 17 höstrar gammal tjej som bor i det ljuva dalarna. Jag bor tillsammans med familj och katt som spenderar mina dagar med läsning, träning, mat, vänner och lite mer träning. Det är en ganska normal vardag, men något som inte kanske anses som lika vanligt är att jag ska ta mina resväskor och flyga till andra sidan Jorden, nämligen Sydkorea!

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Helt ärligt så är min vardag inte super spännande. Det klär jag med förberedelser inför resan, träning, teve serier, hästar och umgås med vänner.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag vill sprida information, sprida hur det är att vara utbytesstudent och allt som följer med i ryggsäcken! Vill visa både de bra och dåliga, visa verkligheten med andra ord! Och även att jag ska till ett ställe som kanske inte är det vanligaste resemålet för utbytesstudenter, så hoppas jag kunna öppna ögonen på läsarna. Kanske inspirera dom att åka till Sydkorea eller bara ta chansen och prova på något nytt!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Jag ville komma iväg. Att se något nytt, prova vingarna (jösses, vad poetiskt) och bara testa något nytt. Det är ju minst sagt en utmaning att åka till ett land på andra sidan klotet, där jag inte känner någon, helt ny kultur, talar ett språk jag inte förstår. Men jag brukar kalla detta “Mitt lilla äventyr” och jag ser fram emot att ta an utmaningen.

Hur funderade du när du valde värdland? Regionsval?
Med Rotary, organisationen jag åker med, så får man inte rakt av välja land. Utan istället får man lista länder.  I de flesta fallen får ansökaren det land som den helst ville ha. Jag hade USA som nummer 1 på min lista, men tackade nej åt erbjudandet att åka dit, när jag fick reda på att det var över 30 som ansökt till USA men det fanns endast 20 platser. Jag ansåg inte att USA var det stället jag absolut behövde åka, så då tyckte jag att andra som ville dit mer skulle få chansen. Tillslut så hamnade jag i Sydkorea och är väldigt glad för det!!

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att inte trivas i den nya kulturen. Att få problem med att passa in, lära sig språket, gå i en ny klass. Lite läskigt, men allt kommer nog att lösa sig!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Äta god mat (har jag hört) och att få ett år jag aldrig kommer glömma. Lära mig mycket och få unika upplevelser inte många andra har fått!

Vad längtar du efter just nu?
Att gå ut på en promenad och att få träffa min värdfamilj och deras två (otroligt söta) hundar!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
London

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Morgonperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Landsbygd

CommentsKloka ord från Signe Göransson

Man måste vara lite galen för att våga.

sponsorBesök bloggen
Signe Göranssons blogg