START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Sofia Carling


Sofia Carling photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: STS

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Sofia Carling

Vem är du?
Jag heter Sofia och är en glad, aktiv tjej på snart 17 år från Stockholm. Jag är nu snart klar med 1:a året på Blackebergsgymnasiun, Ekonomiprogrammet. Den 1:a Augusti lämnar jag mitt trygga lilla liv i Sverige och flyttar till Towanda nära (Wichita), Kansas i USA. På fritiden tävlar jag i dans som jag tränar ett antal gånger i veckan jag tycker även mycket om att vara med kompisar, sjunga, resa, lyssna på musik, baka, sola och mycket mer.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Jag vaknar och stiger upp (motvilligt eftersom jag antagligen gått och lagt mig lite försent dagen innan), fixar en god frukost, gör i ordning mig, springer iväg (standard)mot bussen till skolan. Sen är jag då i skolan, åker hem, pluggar, åker på dansträning, är med kompisar eller åker in till stan och shoppar. Tja.. Tyvärr blev det inte mycket intressantare än så länge. ;)

Varför ska personer följa din blogg?
För att bli inspirerade eller om du bara vill följa mig under mitt livs äventyr. Jag skulle förmodligen inte åka till USA som utbytesstudent om 2 månader om inte min kompis tipsat mig om en riktigt bra utbytesblogg för 3 år sedan. Sedan dess har jag läst MÅNGA bloggar och jag ska försöka ta med det som jag tycker har gjort bloggarna jag läst extra bra till min blogg. Ska försöka uppdatera så ofta jag kan i USA och svara på ALLA frågor! :D

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Det som först inspirerade mig var (som jag skrev tidigare) en utbytesblogg. Om jag skulle skriva en lista med alla anledningar till att jag åker skulle jag kunna hålla på ett riktigt bra tag. Men några andledningar är väl att jag vill se hur det är att bo i USA, bli mer självständig, uppleva “High School spirit”, bli bättre på Engelska, få nya vänner, bo i en Amerikansk familj, testa på något nytt, osv.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Det har nog alltid varit självklart för mig att åka till USA. Har alltid varit intresserad av USA, gå på Amerikanskt High school osv. Delstadsval kände jag var lite onödigt, jag tror att värdfamiljen är det viktigaste. :D

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Förmodligen hemlängtan. Jag har varit på många läger, kollon och språkresor och har aldrig haft problem med hemlängtan, men ett år är ju lite längre… Så största rädslan är nog faktiskt att längta hem.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
ALLT! Just nu ser jag nog mest fram emot att träffa och lära känna familjen, förberedelselägret i New York, att träffa nya människor, ja i princip att året ska börja! Ser också fram emot att fira alla högtider “American style”. Kan inte vänta! :D

Vad längtar du efter just nu?
SOMMARLOVET! och USA såklart!

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Sofia Carling

Pain is temporary, quitting last forever.

If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough.

If you’ll never try, you’ll never know.

sponsorBesök bloggen
Sofia Carlings blogg