START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Sofie Odelfelt


Sofie Odelfelt photo Utbytesår: 2012-13
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Forumsprofil: Besök min forumo-profil

Intervju med Sofie Odelfelt

Vem är du?
Mitt namn är Sofie, och jag är en snart 18-årig tjej, uppvuxen inuti de djupa skogarna utanför Nynäshamn. Haha. Nja, men jag bor på en liten ö med alldeles för dåliga bussförbindelser, på ett sådant ställe där grannarna är ens bästa vänner. Jag avslutar snart mitt andra år på Elprogrammet, där jag och en av mina äldsta vänner tillsammans är de enda tjejerna. Det framtida yrket är Teletekniker. Annars är jag positiv, smart, ödmjuk, envis, lättsam, impulsiv, lat och fruktansvärt, fruktansvärt häftig.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
Går upp alldeles för tidigt, brummar till skolan i min väns otroligt fula mopedbil (haha, förlåt), anländer till skolan några minuter försent och längtar då redan tills lunch. I alla fall, väl i skolan så består dagen av antingen praktiskt arbete (ex olika elinstallationer i skolan), helt vanliga ämnen med helt vanliga lärare (alla vet nog hur det är) eller så har vi någon teoretiskt genomgång där vi ofta bara sitter av tiden. Oops. Hursomhelst så slutar vi alltid rätt tidigt, mellan 10 - 14:30. Vad som händer efter skolan beror förstår helt på vad klockan hunnit bli och vad vädret tillåter. Men efter att jag nyligen slutat rida så spenderar jag mina eftermiddagar antingen med vänner eller i min ensamhet. Är väldigt spontan och impulsiv, så det är svårt att säga i förväg exakt hur mina dagar kommer sluta. Sen är det kvällen och då ska man sova! Äter gör jag också, helst mycket och hela tiden.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag är aaaweesome. Nä, men, jag har alltid haft bra betyg i Svenska och förhoppningsvis så märks det också när jag skriver. Jag har läst många utbytesbloggar genom åren, och har omedvetet samlat på mig olika idéer, och faktiskt även framtida blogginlägg.  Jag har mycket att erbjuda!

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Äventyrslusten! Men även viljan att utvecklas, samt att uppleva något nytt.

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag vet inte hur jag funderade. USA var självklart redan från början. Jag har inte gjort något delstats- eller regionsval, och det beror på att jag faktiskt aldrig varit i USA tidigare. Jag ville inte basera mina val på fördomar och andras uppfattning.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Ärligt talat så har jag inga större rädslor. Jag saknar förmågan att kunna oroa mig för saker. Jag har inte heller skyhöga förväntningar, utan tar helt enkelt allt som det kommer!

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Oj, det finns såklart mycket amerikanska traditioner och seder som jag gärna skulle vilja uppleva, såsom Thanksgiving, Black Friday, High School spiriten, Amerikansk football och mycket mer. Men framförallt så ser jag fram emot själva upplevelsen som helhet.

Vad längtar du efter just nu?
Jag längtar efter den dagen jag står på Arlanda.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

Choklad eller glass?
Glass

Politik eller sport?
Sport!

Michael Jacksson eller Madonna?
Michael Jacksson

Fotboll eller Amerikansk football?
Fotboll

Coca Cola eller Fanta?
Coca Cola

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Windows eller Mac?
Windows

Snö eller sandstrand?
Strand

Hamburgare eller sushi?
Hamburgare

CommentsKloka ord från Sofie Odelfelt

It’s never too late to live happily ever after.

sponsorBesök bloggen
Sofie Odelfelts blogg