START
FÖRE
UNDER
EFTER
IntervjuerIntervjuer

Big Mac Index
Big Mac Index

Jämför prisskillnader mellan länder genom.
Se Big Mac Index

English PleaseIn English
Become an Exchange student

Visit the international version of Utbytesstudent.se and meet exchange students from all around the world.
Exchange Student World

AnnonsEn väns företag

Bor du i Linköping och söker en tandläkare i Linköping? Ring till Jon och säg att ni varit inne på Utbytesstudent.se för att få ett specialpris.

Tycker du sport är tråkigt? I så fall kan det vara värt att krydda upp en sportkväll med ett bättre speltips. Om det är första gången du spelar kan du ta del av en insättningsbonus som innebär att ditt spel kan var värt det dubbla.

BlogguideBloggdesignskolan
Bloggdesignskolan

Lär er skapa en bättre blogg genom videoguider. Allt om bloggdesignBloggdesignskolan.se.

Tova Bergqvist


Tova Bergqvist photo Utbytesår: 2013-2014
Utbytesland: USA USA flagga
Organisation: Explorius

Intervju med Tova Bergqvist

Vem är du?
Jag heter Tova och är 17 år, fyller 18 detta året men det får firas i USA eftersom jag fyller år i oktober. Jag bor i Göteborg och läser ekonomi i 2an på mikael elias för tillfället. När jag inte går i skolan brukar jag mest vara med mina vänner, spela tennis, shoppa, fika osv. I slutet av augusti ska jag packa ner så mycket jag bara kan i min väska och sen flyttar jag till Las Vegas för 10 månader.

Hur ser en vanligt dag ut för dig just nu?
En vanlig dag just nu går jag oftast upp för sent så jag får stressa för att hinna i tid till skolan. Sen spenderar jag dagen där med mina underbara vänner. Går sedan till bussen som jag alltid lyckas missa, men när jag äntligen kommer hem blir det oftast plugg, träning eller umgås med någon kompis.

Varför ska personer följa din blogg?
För att jag kommer försöka uppdatera så mycket som möjligt under tiden jag är borta och förhoppningsvis bjuda på massa bilder med. Om man vill följa med och ta del av vad jag upplever tycker jag man ska läsa min blogg! Eftersom jag själv läser och har läst galet många utbytesbloggar vet jag ungefär vad som är roligast att läsa om och därför ska jag försöka uppdatera om sånt som är kul.

Vad gjorde att du ville åka iväg som utbytesstudent?
Helt ärligt så minns jag inte exakt hur det var. Men jag har alltid velat flytta till USA och efter att jag lyckades hitta någon utbytesstudents blogg var jag helt säker på att jag ville åka. Jag vet att många andra velat åka sedan dem var riktigt små, men så var det inte riktigt för mig. Jag kom på det ganska spontant och sen blev det bara så, känns som ett riktigt bra val!

Hur funderade du när du valde USA? Regionsval?
Jag funderade på massa olika länder först, USA, NZ, Australien och Kanada. Men tillslut kom jag fram till att USA nog passar mig bäst och så blev det. Jag gjorde inget regionsval eftersom jag inte kunde bestämma mig för vad jag skulle välja. Först var jag helt säker på att jag skulle göra delstatsval men sen ångrade jag mig. Det är jag jätteglad för nu, jag tror Las Vegas kommer bli perfekt för mig, men oavsett vart man hamnar blir det nog bra, det är inte stället som avgör om du kommer få ett bra år.

Vilka är de största rädslorna nu innan du åker iväg?
Att jag inte kommer trivas, att jag kommer gå upp massa i vikt haha och att jag kommer sakna alla här hemma för mycket. Att jag inte kommer trivas i familjen eller att jag har svårt att få vänner.

Vad ser du fram emot mest när du tänker på ditt utbytesår?
Jag kan inte välja ut något specifikt, ser fram emot ALLT.

Vad längtar du efter just nu?
Först längtar jag till sommarlovet men såklart längtar jag jättemycket tills jag är framme i Las Vegas med, ser inte fram emot flygresan så mycket dock.

Skriv en kommentar

Commenting is not available in this channel entry.
Latest news8 snabba frågor & svar

London eller New York?
New York

Kött eller Fisk?
Kött

Jeans eller Mjukisbyxor?
Jeans

Midsommarafton eller Julafton?
Julafton

Svart eller Vitt?
Vitt

Morgon eller kvällsperson?
Kvällsperson

Sommar eller Vinter?
Sommar

Stad eller Landsbygd?
Stad

CommentsKloka ord från Tova Bergqvist

Belive that dreams come true every day, because they do

sponsorBesök bloggen
Tova Bergqvists blogg